Keresés
Close this search box.
nagybernadett

A birkózó Nagy Bernadett még nem gondol az olimpiára

A birkózó Nagy Bernadett, aki a nők 76 kilogrammos súlycsoportjában szombaton olimpiai kvótát szerzett, egyelőre még nem gondol a párizsi játékokra.

Az UTE kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes sportolója az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában beszélt többek között a bakui kvalifikációs versenyről, melyen három mérkőzést nyerve szerezte meg a kvótát. Elárulta, hogy a mostani torna előtt fontos mérföldkő volt számára a februári Eb, térdsérülését követően közel két év után az első komoly nemzetközi versenyén sikerült a harmadik helyen végeznie.

Az Eb előtt a zágrábi rangsorversenyen sajnos csak egy mérkőzést birkóztam, így az Eb előtt meccshiányom volt, márpedig a kvalifikációra úgy akartam menni, hogy előtte legyen bennem elég meccs. Az Eb-re ezért nem is éremért mentem, hanem csak azért, hogy minél többet birkózzak, de végül jól jött ki” – jegyezte meg a 23 éves birkózó.

Nagy Bernadett kiemelte, hogy az azeri fővárosban kifejezetten jó sorsolást kapott, mivel a negyeddöntőben azzal a fehérorosz sportolóval került szembe, akit az Ebnegyeddöntőben simán vert, a kvótáért pedig azzal a franciával, akit két hónapja a kontinensviadal bronzmérkőzésén múlt felül, és bár ezúttal mindkét meccs szorosabb volt mint az Eb-n, sikerült ismét legyőznie riválisait.

Az újpestiek birkózója egyelőre még nem gondol az olimpiára, mint mondta, a mezőny a májusi, isztambuli világkvalifikációs viadal után válik teljessé, azt követően foglalkoznak majd a riválisokkal.

Nagy Bernadett az egyedüli magyar kvótaszerzője volt a bakui viadalnak, összeségében pedig a harmadik magyar indulási jogot harcolta ki a játékokra. Korábban a tavalyi világbajnokságon aranyérmes Muszukajev Iszmail (szabadfogás 65 kg) és Losonczi Dávid (kötöttfogás 87 kg) szerzett kvótát.

(Forrás: MTI, nyitókép: Nagy Bernadett, miután legyõzte a bolgár Marija Orjaskovát a nõi birkózók 76 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkõzésén a budapesti birkózó Európa-bajnokságon a BOK Csarnokban 2022. március 31-én. MTI/Kovács Tamás)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top