Keresés
Close this search box.
baku100 1

Baku -100 nap

Az I. Európa Játékok 100 nap múlva kezdődnek Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban. A Magyar Olimpiai Bizottság sajtótájékoztatón ismertette a torna fontosságát és elvárásait a magyar sportolókkal kapcsolatban.

 

Az I. Európa Játékok 100 nap múlva kezdődnek Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban. A Magyar Olimpiai Bizottság sajtótájékoztatón ismertette a torna fontosságát és elvárásait a magyar sportolókkal kapcsolatban.

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója úgy véli, valamennyi feltétel adott a magyar sportolók jó szerepléséhez az első Európa Játékokon és akár 16 sportág 200 magyar sportolója is megméretheti magát Bakuban, és valamennyien úgy tekintenek majd a játékokra, mint egy „miniolimpiára.” Az Európa Játékokon tizenkét sportág versenyei beleszámítanak a riói kvalifikációba, sőt akár kvótát is lehet szerezni. Ez önmagában garancia arra, hogy a mieink kellően felszívják magukat Bakura.
Simicskó István sportért felelős államtitkár kiemelte, rekordidő alatt készültek el a létesítmények az azeri fővárosban. Ideje volt, hogy Európa is felismerje, szüksége van egy saját multisporteseményre, és bízik benne, hogy az Európa Játékok betölti a neki szánt szerepet. Semmi kétségem afelől, hogy a magyar sportolók hagyományainkhoz mérten szerepelnek majd Bakuban, egy évvel a riói olimpia előtt” – fogalmazott az államtitkár.
A jelenlegi állás szerint 143 visszaigazolt kvótája (87 férfi és 56 női) van Magyarországnak, de ez a szám várhatóan 200-ra emelkedik a rajtig. A szakemberekkel, sportvezetőkkel együtt mintegy 300 fős magyar küldöttség utazik Bakuba.
A sajtóeseményen Boros József, a Tensi ügyvezetője felhívta rá a figyelmet, hogy az utazási iroda kiváló feltételekkel kínál utazást az Európa Játékokra, és hogy belépőket már 3-5 euróért lehet vásárolni a különböző eseményekre.

baku100 1
A versenyek 16 helyszínen zajlanak majd, amelyek közül négyet a játékok után elbontanak. Öt létesítményt – a 7000 fős tornacsarnokot, a BMX-eseményeknek helyt adó veloparkot, a 6000-es uszodát, a lőteret, valamint az új, 65 ezres bakui Nemzeti Stadiont kifejezetten az Európa Játékokra építették.

(forrás: MOB.hu ; fotó: Szalmás Péter)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top