Szorosabb együttműködés a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) között

Szorosabbra fűzi az együttműködést a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) – tudósít a www.mob.hu.

 

Szorosabbra fűzi az együttműködést a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) – tudósít a www.mob.hu.

Borkai Zsolt, a MOB és Szita Károly, az MJVSZ elnöke kedd délelőtt egy órán át egyeztetett a MOB székházában, majd közös sajtótájékoztatót tartottak.
„A megbeszélésen megállapodtunk, hogy az erőinket összehangoljuk, és megszüntetjük a párhuzamosságokat. A rendelkezésre álló forrásokat a lehető leghatékonyabban, legátláthatóbban használjuk fel. Fontosnak tartom, hogy a megyei jogú városoknak meghatározóbb szerepük legyen a MOB közgyűlésében. Ennek érdekében a MOB alapszabályát áttekintjük, és szükség szerint módosítjuk” – fogalmazott a Győr polgármesteri tisztjét is betöltő sportvezető.
Borkai Zsolt (fenti képönkön, jobbra) hozzátette, a két szervezet vezetői ezentúl negyedévente tárgyalnak az eredményesebb együttműködés érdekében. Elsődleges cél, hogy a finanszírozásbeli párhuzamosságok megszüntetésével keletkező plusz források eredményeként szélesedjen a bázis és még több fiatal sportoljon az országban.
Szita Károly (fenti képünkön, balra) elmondta, a 23 megyei jogú város 11,6 milliárd forintot költ sportra 2015-ben, amivel – a magyar állam után – a második legnagyobb finanszírozók, és a Megyei Jogú Városok Szövetségének felelőssége, hogy a rendelkezésre álló források megfelelően hasznosuljanak.

fotó: MOB/Szalmás Péter

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top