Keresés
Close this search box.

A MOB új partnere a Poli-Farbe

Ünnepélyes sajtótájékoztató keretében köszöntötte hétfőn a MOB az idei Ausztrál és Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon szerepelt érmes, ifjúsági sportolókat. Az eseményen – melyen a 2017-es, győri EYOF előkészületeiről is hangzott el tájékoztatás, valamint felcsendült a magyar himnusz legújabb változata – a MOB együttműködési megállapodást kötött a Poli-Farbe festék- és vakolatgyárral, mint a szervezet új, arany fokozatú támogatójával.

Ünnepélyes sajtótájékoztató keretében köszöntötte hétfőn a MOB az idei Ausztrál és Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon szerepelt érmes, ifjúsági sportolókat. Az eseményen – melyen a 2017-es, győri EYOF előkészületeiről is hangzott el tájékoztatás, valamint felcsendült a magyar himnusz legújabb változata – a MOB együttműködési megállapodást kötött a Poli-Farbe festék- és vakolatgyárral, mint a szervezet új, arany fokozatú támogatójával.

A szerződéskötés előtt, a Larus Étterem és Rendezvényközpontban a Magyar Olimpiai Bizottság vezetése jutalmazta az utánpótláskorú sportolókat, akik közül többen főszereplők lehetnek a jövő évi, nanjingi ifjúsági olimpián is. Az ünnepségen Borkai Zsolt, a MOB elnöke méltatta a fiatalokat.

A 24 fős magyar küldöttség az Ausztrál Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon januárban, összesen 14 érmet – 6 arany, 1 ezüst, 7 bronz – nyert az 1700 fős mezőnyben. Sydneyben, 17 sportágban, 30 nemzet sportolója állt rajthoz. A mieink kajak-kenuban és úszásban voltak eredményesek.

A XII. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, a 49 résztvevő nemzet éremtáblázatán ifjúsági csapatunk 14 éremmel, összesítésben a 4. helyen végzett. Utrechtbe 103 fővel, minden idők legnépesebb magyar delegációja utazott ki július közepén. Az EYOF-on 8 sportágban, összesen 75 magyar sportolónk vett részt, 8 arany-, 3 ezüst és 3 bronzéremmel zártunk. Ez az eredmény a 2003-as párizsi EYOF után a második legsikeresebb fesztivál a magyar utánpótlássport történetében. Az esemény rangját, méretét mutatja, hogy – a szervezők becslése szerint – az EYOF-nak több mint 40 ezer nézője volt, 49 ország több mint 2300 versenyzője szerepelt Hollandiába. A csapat vezetője mindkét alkalommal dr. Nagy Zsigmond volt.
A 12 nyári EYOF alkalmával összesen 157 érmet gyűjtöttek a magyar sportolók, köztük 53 aranyat.
A 18 éven aluliak következő ötkarikás fesztiváljának 2015-ben a grúziai Tbiliszi, 2017-ben, első magyarországi olimpiai eseményként Győr lesz a házigazdája.

eyof2017 gyor borkai zsolt

A sajtótájékoztatón a győri EYOF-rendezés előkészületeiről Borkai Zsolt, a város polgármestere adott tájékoztatást. Kifejtette, a város elkezdte a felkészülést az ifjúsági olimpia megrendezésére. A Magyar Kormány mintegy tízmilliárd forinttal támogatja a lebonyolításhoz szükséges sportinfrastruktúra-fejlesztést, ennek első elemeként az új városi versenyuszoda építése már zajlik, azt jövő ősszel vehetik birtokba a sportbarátok. Borkai Zsolt bemutatta az esemény hivatalos weboldalát is, amely a gyor2017.hu címen érhető el, és amely hasznos információkkal szolgál Magyarország első olimpiai rendezvényével kapcsolatban. A sajtótájékoztató résztvevői megismerhették a program kabalafiguráját, a kakast is, amelynek nevére a szervezők ötletpályázatot írtak ki. A névjavaslatokat az említett honlapon keresztül lehet beküldeni.

Borkai Zsolt, a fiatalok méltatása és a győri beszámoló után megemlékezett az ezen a napon, száz esztendővel ezelőtt született Tarics Sándorról, aki a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka. A Kaliforniában élő, nemzetközi hírű építészmérnök az 1936-os, berlini olimpián aranyérmes magyar vízilabdacsapatnak volt a tagja. Több elismerés mellett, 2003-ban MOB-díjat, 2011-ben a Magyar Köztársaság Érdemrend középkeresztje kitüntetést kapta. Tarics Sándor a MOB meghívásának köszönhetően a londoni olimpián szurkolhatott a Magyar Csapatnak, majd néhány napot Magyarországon töltött.

Az eseményen először hangzott el a magyar himnusz nyáron elkészült legújabb változata, amely kifejezetten a világversenyek eredményhirdetési ceremóniáihoz készült, a NOB előírásainak megfelelően. „A közelmúltban a MOB felkérésére Erkel Ferenc partitúráját alapul véve készítettük el a MÁV Szimfonikus Zenekarral a NOB archívuma számára a világversenyeken a jövőben elhangzó magyar himnusz felvételét. A nemzetközi standard elvárásainak megfelelően ez egy énekszólam nélküli zenekari előadás másfél percben, a közösségi éneklésre is alkalmas B-dúr hangnemben. Különlegessége továbbá a zeneszerző által a kotta külön sorában jelzett, ám korábbi hangzó anyagokban még sosem hallott „Harangs(z)ó”, mely egyértelmű utalás arra, amit a magyarság adott örökül Európának az oszmán birodalom felett aratott fényes nándorfehérvári győzelem emlékére. Bízvást elmondható, hogy Erkel eredeti művének verbunkos karaktere, lendülete és frissessége méltó kísérője lesz sportolóinknak, és lelkesítő, az összetartozás egységét is kifejező éneke sportszerető szurkolóinknak itthon és szerte a világban” – foglalta össze Somogyváry Ákos karnagy-művészeti vezető, az Erkel Ferenc Társaság elnöke.

A rendezvény újabb ünnepélyes pillanatokkal zárult: a MOB arany fokozatú támogatója lett négy évre a Poli-Farbe festék- és vakolatgyár. Erről szóló megállapodást írt alá Borkai Zsolt és Szabó Antal, a Poli-Farbe ügyvezető igazgatója. A Magyar Termék nagydíjas vállalat és a MOB közös felújítási pályázatot is hirdetett sportszervezetek részére.

„A Magyar Olimpiai Bizottság örül annak, hogy a Poli-Farbe személyében egy Bács-Kiskun megyei vállalat is csatlakozni tudott a MOB támogatói csapatához. A Poli-Farbe szerepe azért rendkívüli, mert egy hazai tulajdonban lévő, regionális vállalatról van szó” – hangsúlyozta Borkai Zsolt, majd elmondta, a bócsai festék- és vakolatgyár szerepvállalása jól mutatja, hogy a helyi vállalkozások is képesek dinamikusan fejlődni, illetve az olimpiai mozgalomért tenni, ha megvan a nyitottság és elkötelezettség az összefogás valamint a sport irányába.

„Azzal, hogy a nemzeti sportszervezetet támogatjuk, valamennyi magyar élsportolónak segítünk, klub hovatartozástól függetlenül” – mondta Szabó Antal, a Poli-Farbe ügyvezető igazgatója. Hozzátette: a hazai sportélet első számú szervezetével való együttműködés mérföldkő a Poli-Farbe életében, s a reményeink szerint alapvetően megváltoztatja a márka ismertségét.

A Poli-Farbe és MOB közös pályázatot is hirdetett sportszervezetek részére a júniusi árvíz során megrongálódott sportlétesítmények felújítására. A Poli-Farbe emellett csatlakozott a „Mi iskolánk bajnoka” programhoz, amelynek keretében olimpikonokkal közösen húsz magyarországi tornaterem fog megújulni a Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére, a MOB szakmai támogatásával és felügyeletével.
A Poli-Farbe a Kiskunhalasi NKSE kézilabda csapat kiemelt támogatója, 2011-ben a Budapest Grand Prix nemzetközi tenisztorna névadó szponzora volt. A MOB arany fokozatú támogatójaként a megtisztelő cím birtokosa, illetve az ezt szimbolizáló logó használója lett.

Az eseményen részt vett Kozák Danuta és Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakozó, Kósz Zoltán és Gergely István olimpiai bajnok vízilabdázó, továbbá Szávay Ágnes teniszező, valamint dr. Soós Ágnes, a Sportkórház főigazgató főorvosa és Fábián László, a MOB sportigazgatója is.

eyof ayof 2013 web

A jutalmazott sportolók

A sydney-i, Ausztrál Olimpiai Ifjúsági Fesztiválon
Arany – Tótka Sándor, Janza Richárd, Lucz Dóra, Somogyi Szilvia és Szilágyi Anett
Ezüst – Khaut Kristóf, Bodonyi András, Takács Tamara, Vass Péter, Noé Zsombor és Bordács Blanka Bronz – Czéllai Vörös Zsófia, Lucz Dóra, és Janza Richárd és Sebestyén Dalma

Az utrechti, nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon – a kosárlabdacsapatot is személyenként számolva –, összesen 23-an szereztek érmet.
Arany – Bácskay Zsófia Matild, Tóth Lili Anna és Halász Bence (kétszeres) atléta, Pupp Réka cselgáncsozó, Matyasovszky Dalma (kétszeres) és Szilvási Gréta
Ezüst – Varga Dominik úszó, Gercsák Szabina cselgáncsozó és Ferenczi Melinda atléta
Bronz – Szabó Dániel atléta, Sztankovics Dóra úszó és a kosárlabdacsapat – Aho Nina Daniella, Bach Boglárka, Bakó Patricia, Böröndy Dominika, Dubei Debóra Franciska, Kiss Virág Csilla, Kuttor Enikő, Nagy Dorottya Zsaklin, Solymosi Noémi, Studer Ágnes, Tóth Timea és Weninger Virág

Az eseményen az edzők és az orvosi csapat tagjai is elismerésben részesültek: Fehérvári Balázs és Güttler Károly (úszás), Hüttner Csaba és Kovács Gábor (kajak-kenu), Szűcs Endre (súlyemelés), valamint Verrasztó Gabriella (triatlon) az AYOF; dr. Balogh Péter, dr. Tóth Szabolcs és Tóth István (egészségügyi team), Bácskay Béla, Farkas Roland és Németh Zsolt (atlétika), Bíró Norbert és Hatos Zsuzsanna (judo), Draskóczy Imre és Reszeli Péter (torna), Gulyás István (tenisz), Horváth Csaba és Tóth Ramon (úszás), Juhász István, Molnár Gábor és Papp György (kézilabda), Kaló Viktor (kerékpár), Kovács Andrea, Sándor Ádám továbbá Szentendrei Áron (kosárlabda) pedig az EYOF csapat tagjaként.

A Poli-Farbe

A Poli-Farbe hazánk meghatározó festék- és vakolatgyártója, termékeit évről évre minőségi és innovációs díjak ismerik el. A bócsai székhelyű vállalat csaknem 21 esztendeje tevékenykedik, 100 százalék hazai tulajdonban van. Mintegy 200 embernek ad munkát, éves forgalma meghaladja a 7 milliárd forintot. A Poli-Farbe évente mintegy 37 ezer tonna terméket állít elő a hazai, a román és a szlovák piacra.

Fotók: MOB/Kovács Anikó

 

 

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top