Keresés
Close this search box.

NOB: olimpiai sportként ismerik el az autósportot

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a kétéves ideiglenes elismerés leteltével elfogadta olimpiai sportként az autósportot.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a kétéves ideiglenes elismerés leteltével elfogadta olimpiai sportként az autósportot.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) honlapján olvasható közlemény szerint a NOB végrehajtó bizottsága a múlt kedden, Buenos Airesben zárult ülésén hozta meg a döntést, figyelembe véve az Olimpiai Chartában foglalt sportszakmai és szabályozási követelményeket.

A teljes körű elismerés azt jelenti, hogy az FIA szabályai és minden tevékenysége összhangban van az Olimpiai Chartával, ebbe beleértendő a doppingellenes kódexben foglaltak elfogadása és alkalmazása.
Jean Todt, az FIA elnöke 2010-ben, Jacques Rogge akkori NOB-elnökkel történt találkozásakor kezdeményezte, hogy a NOB olimpiai sportként ismerje el az autósportot.

„A NOB döntése, amellyel elismerte az FIA vezető szerepét a világ autósportjának irányításában, az elmúlt években végrehajtott lényeges reformjaink elismerése is egyben” – idézte a közlemény Jean Todtot, aki hozzátette, ez egy nagyon fontos hír annak a 130 nemzeti sportszövetségnek, amelyet az FIA képvisel.

„Ez a döntés még láthatóbbá és még elismertebbé teszi az autósportot a tagországainkban, amelyek mostantól a NOB támogatását is élvezhetik” – szögezte le Todt.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top