Keresés
Close this search box.
pexels pixabay 261185

Magyar Parasport Napja – Úszóbajnokok előtt tisztelegnek csütörtökön Pécsen

Pécsen helyi paralimpikon úszók részvételével, kiállítással egybekötött rendezvénnyel kapcsolódik a PSN Zrt. Sportiskola úszó szakosztály a Magyar Parasport Napjának csütörtöki programjaihoz – közölte a Magyar Paralimpiai Bizottság.

Az MPB közleményében emlékeztett rá, hogy 2018 óta minden év februárjában rendezi meg a Magyar Parasport Napját, idén pedig az országos naphoz kapcsolódva a pécsi szakosztály is ünnepet szervez.

A rendezvény keretében az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központban csütörtökön  17 órától köszöntik a város mindenkori úszó paralimpikonjait, valamint fotó- és relikviakiállítással idézik fel sikereiket.

A mecsekaljai paraúszók hosszú évek óta meghatározó eredményeket érnek el: az elmúlt hét paralimpiai játékokról hat bajnoki címmel, összesen 26 éremmel tértek haza a helyi szakosztály versenyzői.

A csütörtöki rendezvényen iskolás diákok találkozhatnak személyesen a helyi paralimpikon úszókkal, testközelből megnézhetik az elmúlt világversenyeken szerzett érmeket és a viadalokról származó relikviákat.

A rendezvényen mások mellett Hoffmann Judit, Konkoly Zsófia, Pásztory Dóra és Sors Tamás paralimpiai bajnokok, valamint Kovács Ervin paralimpiai ezüst– és bronzérmes úszó, valamint fogadják személyesen a paralimpiák, parasport világa és a sportolók iránt érdeklődő gyerekeket és szüleiket.

(Forrás: MTI, nyitóképünk illusztráció)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top