Keresés
Close this search box.

Kovács Sándor: Kupás Opel Astra teszt a Pannóniaringen

Október 20-21.-én egy teszten veszel részt a Vígh Racing Team-mal.

Október 20-21.-én egy teszten veszel részt a Vígh Racing Team-mal.

Mi is ennek a célja és milyen autóval fogsz tesztelni?
– Az idei évhez hasonlóan, a jövő évet is a Mogul-Vígh Racing Team Pilótájaként folytatom. Idén a Kiskunlacházi FRT-s Bajnokságban indultam és magamhoz képest versenyről versenyre egyre jobb helyezéseket értem el, ennek köszönhetően lehetőséget kaptam, hogy a 2015-ös év közepétől már az Autós Gyorsasági Országos Bajnokság futamain vegyek részt, a Túraautó 1.6-os kategóriájában. A versenyeken egy, az utóbbi években 3-szoros Magyar Bajnok, egyedileg épített Ford Pumával veszek részt.
– A 2 napos teszt, mind a 2 napján egy 1.6-os Kupás Opel Astrával tesztelek. A csapat és a gyorsasági pálya lehetővé teszi számomra az edzést, hogy megszokjam az autót és megismerkedjek a nem hétköznapi körülményekkel.

Mesélnél korábbi autósportos életedről?
– Sok-sok évvel ezelőtt kezdődött az autósportok iránti érdeklődésem, szeretetem, amikor beleültem életem első gokartjába, és a pályán órákon át róttam a köröket. Akkor eldöntöttem, hogy Autóversenyző szeretnék lenni. A Gakortozást hobbi szinten űztem, a saját tudásom és képességeim fejlesztésére. Az ország különböző pályáin gyakoroltam. Az aktuális pályarekordokat mindig sikerült megdöntenem.
Az igazi komolyabb kihívás 2014. júliusában jött el, amikor is Fekete Lászlótól, a Mogul-Vígh Racing Team-tól és a NIVO Motorsport-tól Egy Életre szóló lehetőséget kaptam, hogy a minden hónapban induló Kiskunlacházi FRT-kupán indulhatok ebben a szezonban.

Az idén jó pár alkalommal találkozhattunk veled Kiskunlacházán, ahol egy Opel Tigra versenyautó volánja mögött foglaltál helyet, mint pilóta.
– Így van. Ebben az idényben a Kiskunlacházi FRT-kupán indulok. A kezdetekkor egy Kupás Opel Astra volánja mögött ültem, majd a magamhoz mérten kiváló teljesítményeim miatt a következő versenytől már egy Opel Tigrával indulhattam.
Mesélnél ezekről a versenyekről?
– Jelenleg az FRT kupában a kategóriámban induló 19 versenyző közül a 8. helyen állok. Úgy gondolom, hogy az eddigi 3 versenyemen, kezdő Pilótához képest nagyon jól teljesítettem. Sajnos, eddig kevés versenyen tudtam részt venni, mivel idény közben kapcsolódtam be.
– Életem legelső versenyén hatodik lettem. A következő versenyen már ötödik helyezést értem el úgy, hogy csak 4 tized másodpercre maradtam le a negyedik helyezéstől. A harmadik versenyemen, a hetedik helyen végeztem.
Úgy gondolom, hogy a Csapatfőnököm és a csapatom folyamatos instrukcióiból tanulva, a többi versenyemen egyre jobb helyezéseket tudok majd produkálni.
– Pilótaként nagyon fontos, hogy jól érezzem magamat az autóban és ez versenyekről-versenyekre egyre jobban ment, meg is látszott a teljesítményemen. Amikor már annyira megszoktam az autót, a pálya ideális íveit, a környezetet, hogy már sokkal lazábban vettem az akadályokat, onnan kezdve sokkal jobb eredményeket sikerült elérni körről-körre.
– A csapat mindig maximálisan felkészítette az autókat, bármi esetleges problémát gyorsan megoldottak, nagyon hálás vagyok emiatt is az egész csapatnak.

– A jelenlegi kupában a fő célom, hogy dobogós helyeken végezzek a következő futamokon. Minden versenyen igyekszek magamból a legtöbbet kihozni. Nagyon örülök neki, hogy egy ilyen családias, összeszokott csapat tagja lehetek és közösen tervezzük a jövőt.

És végül, de nem utolsó sorban nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki hozzájárult és segített, hogy eljuthassak idáig.
Nagyon köszönöm a Szüleimnek, hogy támogatnak a céljaim elérésében!
Köszönöm Fekete Lászlónak, a Mogul-Vígh Racing Team-nek, illetve a NIVO Motorsportnak, hogy rengeteg élménnyel gazdagodtam, és egyre több lehetőséget kapok tőlük.
Köszönöm Turák Lászlónak, aki egyben a csapattársam és a legjobb barátom is, a sok biztatásokat, a sok-sok hasznos versenyzői tanácsokat.
Külön köszönöm a rengeteg fotót, média anyagokat, a vicces lazítós poénokat Hajósi Hajóka Mikinek.
Külön köszönöm a sok fotót Farkas Zoltánnak is.
– Hajósi Miklós –
www.hajoka.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top