Keresés
Close this search box.
pexels anna nekrashevich 8532638

Póló: kerek vagy v nyakú legyen?

A rövid ujjú póló elengedhetetlen a férfiak ruhatárában, hiszen szuper kényelmes és időtálló darab, szinte mindenki hordja. Az, hogy a V-nyakú vagy a kerek nyakú póló áll-e jobban a cikket elolvasva könnyedén eldönthető.

A könnyű és gombok nélküli rövid ujjas alapdarab a legjobb esetben pamutból készül és gyakorta helyeznek el rajta képet vagy feliratot. A kerek nyakú póló szorosan a nyakhoz simul és valószínűleg mindenkinek van már a szekrényében. A legtöbb testalkaton jól mutat, ehhez nem kell különösebb testi tulajdonságokkal rendelkezni. A V-nyakú pólónak V alakú nyaka van, ebben különbözik kereknyakú társától. Ez is a legtöbb testalkaton jól mutat.

A pólók illeszkedése egy nagyon fontos részlet, amellyel sokan nincsenek tisztában. A pólónak kortól és testalkattól függetlenül testhezállónak kell lennie és enyhén körül kell ölelnie a testet. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy tökéletesen tapadnia kell, de azt sem, hogy túlságosan bőnek kell lennie. Nem arra szolgál, hogy elrejtsük vele a testalkatbéli tökéletlenségeket. Férfi póló vásárláskor az anyagválasztás, a testalkat és a színek is fontosak, így ezeket vegyük figyelembe. Nagyon sokszor láthatunk az utcán olyan embert, akinek a pólóján szó szerint átlátszik a mellbimbója, ez nem éppen bizalomgerjesztő látvány. Ezek a pólók nem a hagyományos póló anyagból készülnek, hanem annál sokkal vékonyabbak, inkább aláöltözetnek szánjuk őket. A selymes és fényes hatású pólókat érdemes elkerülni, ha nem akarunk túlságosan kitűnni a tömegből. Törekedjünk arra, hogy matt és magas pamut tartalmú pólót viseljünk. A pólónak mindig tisztának, kényelmesnek és viszonylag újnak kell tűnnie, így, ha már használtabb a póló akkor vásároljunk újat. Nincsen rosszabb látvány egy kinyúlt, kifakult darabnál. És most jön a nagy kérdés, hogy a V-nyakú vagy a kerek nyakú pólót érdemes inkább választani? Ha hosszabb nyakkal rendelkezünk, akkor válasszuk a kerek nyakú pólót, hiszen a V-alakú póló még jobban megnyújtja a nyakat. Természetesen azokra is gondoltak, akik mégis bevállalják ezekben az esetekben is a V-nyakú pólót, hiszen már rövidebb v alakkal ellátott pólókat is értékesítenek az üzletekben. A rövidebb nyakkal rendelkezőknek azonban kifejezetten ajánlott a V-nyakú póló viselése.

És most térjünk rá a színekre, hiszen az is fontos. Minden férfi ruhatára rendelkezzen az alapszínekkel, ez a fehér, a szürke, a tengerészkék és a fekete. Ezek a színek bármivel jól kombinálhatók. Ma már nagyon sok üzletben elérhető mind a kettő pólótípus, így bátran vásárolhatunk mind a kettő típusból. Amennyiben a szekrény és a pénztárcánk is elbírja, úgy bármikor benyúlhatunk a szekrénybe és kedvünkre kiválaszthatjuk melyik típusú pólót részesítjük aznap előnyben.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top