blank

A Macrolane-ról kendőzetlenül

blank

Külföldön egyre több híresség hódol a Macrolane-os eljárással történő korrekciónak, ami annak is köszönhető, hogy egy hihetetlen gyors és egyszerű megoldásról van szó: a Macrolane egy gél halmazállapotú töltőanyag, amelynek egyik fő alkotóeleme a hyaluronsav. Hazánk egyik legkiválóbb plasztikai sebésze, Dr. László Zsolt elárulta nekünk, hogy mikor érdemes ehhez a fajta beavatkozáshoz fordulni.

„A Macrolane-os töltés az utóbbi időben nálunk veszített a népszerűségéből, mivel a saját zsírral való töltés némileg kiszorította, azonban még így is elégé keresett beavatkozás a páciensek körében. Igazából volumen pótlásra tudjuk leginkább használni: például a fenéknél, vagy kontúregyenletlenségek esetében is kifejezetten jó megoldás lehet – ezek az egyenletlenségek akár sérülésekből is adódhatnak, de lehetnek műtéti hegek is, ugyanis ezeket az esztétikai hibákat remekül korrigálja ez a beavatkozás.”

Habár mellnagyobbításra is használták a Macrolane-os eljárást – és rendkívül népszerű is volt -, azonban az utóbbi időben háttérbe szorult az eljárás a melldúsítás területén, aminek nagyon egyszerű, legfőképpen egészségügyi magyarázata van. „Maga a töltőanyagot gyártó cég nem ajánlja mellnagyobbításra, méghozzá amiatt, mert az eljárás okozhat mikro meszesedéseket, amik bezavarhatnak az emlőrák-szűrésben. Azonban fenék és vádlinagyobbításra ideális választás lehet. Habár a beavatkozás maga viszonylag gyors, hiszen 30-45 percet vesz igénybe és helyi érzéstelenítéssel, ambulánsan elvégezhető, azonban egy hátulütője van az implantátumokkal szemben: körülbelül 1,5 év múlva felszívódik, s meg kell ismételni a beavatkozást.”

„Mindemellett a Macrolane-os eljárás mellett szól az is, hogy sokkal gyorsabb a gyógyulás idő, hiszen egy hét után már lehet sportolni is, míg az implantátumos eljárásoknál a gyógyulási idő általában 6 hét, illetve kisebbek a szövődmények.”

„A Macrolane-ról érdemes tudni, hogy egy nagy tömegű hyaluronsav, ami ugye nagyobb vízmegkötő képességgel bír és így fejti ki hatását” – zárta gondolatait Dr. László Zsolt.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top