Keresés
Close this search box.

Klikkelnek a gyógymódért a magyarok

blank

Az internethasználat ma már elengedhetetlen része mindennapjainknak. Információszerzésre használjuk, társasági életet élünk a közösségi oldalakon, de egy nemrég elvégzett globális kutatás azt is kiderítette, hogyan segíthet az internet a megfázásos tünetek kezelésében.

A téli hónapok beköszöntével szinte elkerülhetetlen, hogy az orrdugulás, köhögés, fejfájás és a megfázás egyéb kellemetlen tünetei néhány napra ágyba ne parancsoljanak. Vannak ugyan, akik a betegség ideje alatt sem hajlandóak otthon pihenni, akik viszont mégis megteszik, gyakran a különböző online platformokat is segítségül hívják a gyógyuláshoz. A Wick Pharma GmbH 2014-ben készült globális kutatásából kiderült, az emberek nem csak a boldog pillanataikat, de rosszulléteiket is megosztják a világhálón.

A megkérdezett magyarok 11 százaléka a közösségi oldalon is közzéteszi, ha beteg, de ebből több mint 30 százalék azért is választja a világhálót, hogy kapcsolatban maradjon barátaival, szeretteivel és ilyenkor az is jólesik, hogy „szenvedéseik” jókívánságokra találnak. Ezek az oldalak arra is hasznos felületnek bizonyulnak, hogy eltereljék a figyelmet a tüneteikről. Emellett hasznos gyógyulási tippeket, ötleteket adhatnak a különböző egészségügyi témákkal foglalkozó weboldalak is. A felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadók 30 százaléka tájékozódik ily módon a megfelelő kezelési módot illetően, vagy használja akár a fórumokat egy-egy betegség idején.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top