Keresés
Close this search box.
leech g52364f3f3 1280

Piócaterápia: több ezer éves módszer, amelyről az elmúlt 50 évben megfeledkeztek az emberek

A piócaterápia több ezer éves múltra tekint vissza. Magyarországon az utóbbi közel öt évtizedben sajnos sok egyéb, természetes gyógymóddal egyetemben feledésbe merült. A vidéken élő középkorú emberek talán még emlékeznek rá, hogy nagyszüleik „használták” a piócákat különböző egészségügyi problémák kezelésére. Manapság ismét kezdenek előtérbe kerülni a hagyományos, népi terápiák. A piócaterápia a tökéletes eszköz a gyógyulás felé vezető úton, viszont sok piócával kezelő „szakembernél” megfigyelhető, hogy a kezelések előtt nem mérik fel a páciens állapotát, részben emiatt nem tudnak pozitív eredményeket felmutatni, vagy megrekednek a gyógyítás egy alacsonyabb szintjén.

Az orvosi piócaterápia iránt egyre nagyobb az érdeklődés. Sokan nem csak gyógyulni szeretnének ezen módszer segítségével, de szeretnék elsajátítani is. Vannak erre a célra létrejött több éves egyetemek, elsősorban Oroszország területén, ahol profi képzést kapnak az érdeklődők, vagy a komoly előképzettséggel és tapasztalattal rendelkező szakemberek néhány hónap alatt megtanulhatják biztonsággal alkalmazni a terápiát. Az itt végzők elsajátítják a Hirudoterápiát.

A következő területeken lehet sikeresen alkalmazni a piócaterápiát:

 • Szív- és érrendszeri megbetegedések
 • Légúti betegségek
 • Gyomor és bélrendszeri megbetegedések
 • Mozgásszervrendszeri betegségek
 • Idegrendszeri megbetegedések
 • Nőgyógyászati problémák
 • Bőrbetegségek
 • Az urogenitális rendszer megbetegedései
 • Belső elválasztású mirigyek megbetegedései
 • Fül-orr-gégészeti problémák
 • Szembetegségek
 • Fog- és szájbetegségek

Ezúton is óva intünk mindenkit attól, hogy a napjainkban oly népszerű „gyorstalpaló” tanfolyamokon, illetve internetről próbálja meg magáévá tenni ezt a csöppet sem egyszerű, és helytelen alkalmazás esetén igencsak veszélyes terápiát!

Praxisunk során már nem egyszer találkoztunk azzal a tévhittel, miszerint ezt mindenki meg tudja csinálni, mivel régen a parasztok is magukat kezelték a piócákkal. Azt azonban érdemes figyelembe venni, hogy régen egy úgynevezett parasztember sokkal több tudással rendelkezett a növényeket és állatokat illetően, mint a mai modern ember. Ezért lehetnek megtévesztők és veszélyesek a laikusok számára egyes, magukat gyógyítónak nevező, internetes videókon megszólaló, tapasztalattal nem rendelkező, önjelölt „piócaterapeuták” kinyilatkoztatásai: Kezeld magad otthon piócákkal!

Ahogy nem veszünk szikét és sebészeti tankönyvet, és műtjük meg magunkat otthon, így javasoljuk, hogy ezt a gyógymódot se alkalmazd hozzáértés híján!

Hogyan működik a piócaterápia?

Működéséről napokig, akár hetekig lehetne folyamatosan előadást tartani, mint ahogy ezt meg is szoktuk tenni az arra megfelelő helyeken. Így ezúttal szeretnénk inkább végtelenül leegyszerűsítve a dolgot, csak a lényeget láttatni.

A piócaterápia gyógyhatását azzal magyarázták a hagyományos népi gyógyászatban, hogy kiszívja a rossz vért a beteg szervezetéből. Ez az elmélet mára már megdőlt. Több okból sem helytálló ez az állítás. Gondoljunk csak bele, hogy egy ilyen apró állatka mennyire kevés vért szív ki a „munkája” során, és hogyan tudná elkülöníteni a rossz vért a jótól?

Éppen ezért rengeteg kísérletet végeztek a kutatók, hogy megtalálják a választ a kérdésre: hogyan gyógyít az orvosi pióca?

A Hirudo Medicinalis, köznapi nevén az orvosi pióca nyálában több százféle bioaktív hatóanyag található. Ahogy a betegből az első vércsepp bejut a kis állatka testébe, az reflexszerűen összeállít egy olyan koktélt abból a több százféle hatóanyagból, amire a vére alapján a páciensnek szüksége van. Ezt befecskendezi az ember szervezetébe, aminek hatására a testben elindul egyfajta öngyógyító mechanizmus. Ennek oka egészen egyszerű: az orvosi pióca szimbióta élőlény, az ő érdeke az, hogy a táplálékul szolgáló testet minél tovább életben tartsa. A jóért cserébe jót ad!

A szakképzett terapeuta pontosan tudja, hogy milyen probléma esetén hová, mennyit kell felhelyezni a beteg testére ahhoz, hogy a gyógyulás minél előbb bekövetkezzen és hosszútávon meg is maradjon. Problémától függően érdemes időközönként megismételni a kúrát, vagy megelőzésként alkalmazni azt.

Miért válassz minket?

Egyszerű a válasz! Központunk az egyetlen olyan piócás terápiás helyszín Magyarországon, ahol diagnózis alapján kezelünk, és a kezelést meghatározó személy egy olyan személy, akinek megvan a tapasztalata és tudása a kezelések pontos meghatározásához.

Ismerd meg Tógyer Karina aMD-t!

Tógyer Karina Evelin vagyok, az Amerikai Egyesült Államokban alternatív doktorként praktizálok. 26 éve foglalkozom természetes terápiákkal, ezen belül lassan 15 éve az orvosi piócaterápiával.

A terápia újraélesztése itthon és az Amerikai Egyesült Államokban is az én nevemhez fűződik. Ezt a többezer éves terápiát sajnos az elmúlt 50 évben elfeledtették az emberekkel, de a célom az, hogy minél többen újra megismerjék és megszeressék!

img 1855

A nemzetközi praxisom során eddig több mint 50 ezer kezelést végeztem a piócákkal, rendkívüli eredményeket produkálva. Erre a tapasztalatra alapozva mindig arra törekszem, hogy a vendégeim elégedettek legyenek és megtaláljuk a számukra legmegfelelőbb kezelési formát. Ennek a hozzáállásnak köszönhetően a repertoár folyamatosan bővül.

Mindenképpen szeretném megemlíteni a V.I.P. Programunkat, ami egy különleges személyre szabott, kombinált kezeléssorozatot takar a kiemelt vendégeink számára. Ez egy nagyon kedvelt csomag, mely kívül belül megújítja a szervezetet. A folyamatos kontrollnak köszönhetően a szervezet javuló állapotához igazítva a kezelések menetét, már szinte hihetetlen hatékonysággal rendelkezik!  

Mindenkinek megéri, aki szeretne egészségesen és fitten tovább élni! 

Keress minket bizalommal a hello@eletmodcenter.com címen vagy a +36 30 830 0447 telefonszámon!

Köves Zoltán – www.eletmodcenter.com

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top