Keresés
Close this search box.
trogir g956363ef7 1280

Aktív pihenés Horvátországban: szállások és program tippek

Hamarosan itt van a nyár, ideje gondolni a nyaralásra. Ha tengerpartra szeretnétek menni és aktív kikapcsolódásra vágytok, Horvátország tökéletes választás lesz a számotokra!

Aktív pihenés Horvátországban

Akár családdal utazik az ember, akár barátokkal vagy a párjával veszi fel a túrabakancsot, Adria gyöngye gazdag programkínálattal várja az ide látogatókat. Aktív kikapcsolódásra az ország belső, hegyvidékes területei is és a tengerpart is számos lehetőséget nyújt. Ha Selinében vagy a tengerparti Starigrad-Paklenicában szálltok meg, érdemes távcsövet és egy jó fényképezőgépet vinni, ugyanis Horvátország gyönyörű Nemzeti parkjai tárt karokkal várják a természet szerelmeseit. A hegyi ösvényeket, a csobogó vízeséseket, a látogatható barlangokat a túrázóknak kötelező felkeresni!

Program tippek

A természetet kedvelők, a hegymászók, vagy a hegyi kerékpározást választók a tengerparti szakaszon sem fognak unatkozni. Az úszást vagy a vízi sportokat kedvelők bármelyik strandon találnak maguknak kipróbálásra érdemes lehetőségeket. A horvátországi strandok minőségét egy zászlós rendszer jelzi. A legtisztább, legjobb vízminőségű strandok a kék zászlót kapják. A gyönyörű strandok mentén varázslatos tájakat találunk, a túrázók kedvelt kék útvonala négy szigeten a Krk, a Rag, a Pag és Mljet szigeten, illetve Isztrián és Pelješacon keresztül halad.

Ha az aktív pihenést inkább a nagyvárosokban képzelitek el, Horvátország akkor is tökéletes úticél lesz a számotokra. Trogir belvárosa vagy Split ókori látnivalói kiérdemelték az UNESCO elismerését is. A világörökségi helyszínek reneszánsz és barokk palotákkal, templomokkal, hangulatos belvárosokkal várják a látogatókat. Észak-Dalmácia fővárosa, Zadar a dalmát építészet csúcspontja, ide is érdemes ellátogatni!

Aktív pihenés a szálláson

A mediterrán paradicsomba évente több százezer turista érkezik, ezért Horvátország rengeteg szállást kínál az ide érkezőknek. A legtöbb szálláson sportolni is lehet a saját tenisz– vagy bowling pályáknak, csak a vendégek számára használható konditermeknek köszönhetően. Sokszor a szobákhoz saját medence is tartozik, így azok a kisgyerekes családok is, ahol még a gyerekek nem szokták meg a sós vizet, élvezhetik a fürdőzés élményét. A tengerparti szállások egyrésze kishajó kikötővel is rendelkezik, így a hajókapitányként is élvezhetitek a tenger szabadságát. A szállások közelében általában van búvároktatási programlehetőség, így a búvárkodás iránt érdeklődők is kipróbálhatják magukat. A tapasztalt búvárokat a tenger, illetve a látogatható barlangok is várják, így például a nappal kék fényben ragyogó Kék-barlang kedvelt merülési helyszín.

A rengeteg lehetőség közül nehéz kiválasztani a legjobbat. A SzállásKérés a horvátországi szállások összehasonlítását jócskán meg tudja könnyíteni. A szállásokat kínáló oldal közel 2000 szabad horvátországi szállásajánlattal várja a vendégeket. Keresője könnyen és gyorsan használható, a szállás profilja teljesen személyre szabható a szállás kategóriájának, a szobák számának, vagy a kívánt felszereltség megadásával.

A portál olyan különleges ajánlatokat is kínál, mint a Robinson turizmus, ahol az infrastruktúra korlátozott. Így az aktív pihenést egy kis önellátással is meg lehet fűszerezni! 

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top