Keresés
Close this search box.
Fotó: Tepliczky Péter

Sportolói karriere után a zenét választotta a Jinjer basszusgitárosa

Fotó: Tepliczky Péter

Ha rendszeresen olvassátok a Sportime Magazin nyomtatott változatát, akkor már biztosan találkoztatok az új, modern rocksztárok életvitelét bemutató rovatunkkal. Az előző számunkban bemutattuk a feltörekvő ukrán metálegyüttes, a Jinjer basszusgitárosát, Eugene Abdukhanovot is, aki a zenei karrierje előtt bizony profi sportolónak készült.

„Mielőtt elkezdtem volna basszusgitározni, a sport élvezett prioritást az életemben. Küzdősportokat űztem, például jiu jitsut és judót” – nyilatkozta a Sportime Magazinnak a 31 éves zenész, aki elárulta: a dolgok akkor vettek igazán nagy fordulatot az életében, amikor elkezdett egyetemre járni.

„Ekkor kezdtem el játszani basszusgitáron, mivel mindig is nagy szerepet játszott a zene az életemben, és úgy gondoltam, hogy mivel csak négy húrral kell megküzdenem, így ez nem lehet túl nehéz. Nos, ennél nagyobbat talán nem is tévedhettem volna. (nevet) Azonban ekkor még nem hagytam abba a sportot, annak ellenére, hogy a zene és a tanulás mellett nem maradt túl sok időm. Csak visszavettem a tempón, edzésekre jártam, viszont bajnokságokon már nem vettem részt, mivel ilyenkor már egyre több térd- és vállsérüléssel bajlódtam. A fordulópont 20 éves koromban érkezett el: tudni kell, hogy ekkoriban sokszor az utcán edzettem a barátaimmal és egy ilyen alkalom során verekedésbe keveredtem, ahol eltörtem a kezemet és ezzel véget is ért a sportolói pályafutásom. Édesapám egyébként sokáig nem értett egyet azzal a döntésemmel, hogy zenei pályára lépek – ebben az is közrejátszott, hogy a hazámban több országos bajnokságot is nyertem, míg a zenei karrieremben a sikerek azért lassabban jöttek.”

Az egykori sportoló csütörtökön ismét fellép Budapesten együttesével, a Jinjerrelha szeretnéd őket élőben is megnézni, kattints ide.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top