A joghurtról általánosságban elmondható, hogy kiváló kalciumforrás, sok benne a B6- és B12-vitamin, valamin gazdag fehérjében.
Mégis mi különbözteti meg az átlagostól a kiváló joghurtot? Starterkultúrákon kívül megfelelő csíraszámban tartalmaz probiotikus törzseket is. A legjobb hatásfok érdekében olyan prebiotikumkeverék található benne, mely kizárólag a szervezet számára hasznos baktériumcsoportokat erősíti. Ugyanakkor mind a bifido, mind a lakto rendhez tartozó mikroorganizmusokat megfelelően táplálja.
Helyes kombinációban a pro- és prebiotikumok:
• hatékonyan védik a bélrendszert a patogén baktériumokkal szemben,
• támogatják az immunrendszert,
• jótékonyan hatnak az anyagcsere-egyensúlyra,
• fontos kiegészítői a diétáknak,
• növelik más ételek, étrend-kiegészítők által a szervezetbe vitt jótékony
anyagok felszívódását,
• hozzájárulnak az izmok regenerációjához,
• bizonyítottan segítik a diabétesz, a koleszterinbetegség és az IBS elleni küzdelmet,
• számtalan betegség kialakulásának esélyét csökkentik.
A fentiek mellet fontos szempont a magával ragadó gasztronómiai élmény, amit biztosítania kell a legkiválóbb pro- és prebiotikus joghurtnak. Amit – akár saját magának is – elkészíthet az otthonában.
Szólj hozzá