nagy botond

Három magyar is éremért küzdhet a karate Eb-n

A várakozásokat felülmúlva György Dániel és Bousseba Aicha is döntős lett a törökországi Gaziantepben szerdától vasárnapig tartó karate Európa-bajnokság nyitónapján.

A 45 ország több mint 500 versenyzőjét felvonultató kontinensviadalon a lábsérülése miatti egyéves kényszerpihenőt követően visszatért György Dániel a 84 kg-os férfiak küzdelmeiben öt nyertes meccsel bejutott a fináléba. A nőknél is egy nagy visszatérőnk remekelt: a korábbi korosztályos világ– és Európa-bajnok Bousseba Aicha több évnyi kihagyás után került be a felnőtt válogatottba, és az Eb-n négy győzelemmel szintén kiharcolta a finálé jogát a nők +68 kg-os súlycsoportjában.

A magyar karate történetében eddig magyar versenyzőnek mindössze egyetlen alkalommal – 2018-ban Hárspataki Gábornak – sikerült Európa-bajnoki döntőbe jutni, szerdán pedig egyszerre ketten is véghezvitték ezt a bravúrt.

Rajtuk kívül a bronzéremért mérkőzhet Nagy Botond, aki a férfi egyéni formagyakorlatban a selejtezők során két fordulón is sikerrel túljutott, majd a harmadikban kiharcolta az éremmeccs lehetőségét.

A nap végeztével Fischer Mihály, a felnőtt válogatott edzője elmondta: sikeres felkészülésen van túl a csapat, rengeteget dolgoztak, hogy a lehető legjobb formában utazzanak ki Törökországba, és ez visszaköszönt az első napi eredményekben.

Az Európa-bajnokságon szerdától péntekig rendezik a selejtezőket, míg szombaton és vasárnap a helyosztókat.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top