Keresés
Close this search box.
gettyimages robert helenius

Kovács Kokó István: Wilder ütőerejétől az első tíz sor megijed

Az ARENA4+ műsorán élőben közvetítik Brooklynból PBC profi ökölvívó gálát, amelynek csúcspontja a Wilder vs. Helenius nehézsúlyú mérkőzés lesz. Mindkét bokszoló számára a karrierje a tét. A gála kommentátora Kassai-Tóth Csaba, szakkommentátora pedig Kovács Kokó István

Az összecsapás esélyese a brutális erejű ütéseiről ismert Deontay Wilder, azaz a „Bronz bombázó”, a WBC egykori nehézsúlyú világbajnoka, azonban ellenfele, az „Északi rémálom” néven is emlegetett svéd-finn Robert Helenius sem ma kezdte a szakmát.

Kokó mindkét főszereplőt személyesen is jól ismeri. „Hihetetlen izgalmas összecsapás lehet, amennyiben Helenius képes magát jó kondiba hozni. Az elmúlt két évben ez nem igazán sikerült neki, de most az utolsó leheletéig harcolni fog, hiszen az életkora miatt több nagy lehetősége már nem lesz. Ugyanez a helyzet Wilderrel is” – mondta Kovács István

Deontay Wilder a nagy visszatérésre készül. A brutális erejű ütéseiről elhíresült, hihetetlenül népszerű KO-király tavaly az év meccsének is nevezett mérkőzésen szenvedett vereséget a brit Tyson Fury-tól. A kiütés fizikai és lelki értelemben is súlyos sérülést okozott, Wilder egy ideig a visszavonuláson gondolkodott, azonban a rajongók szeretete rávette őt, hogy felálljon a padlóról és tovább boxoljon.

Az amerikaiak évtizedek óta vágynak rá, hogy újra legyen egy saját nehézsúlyú szupersztárjuk. Wilder olyan elképesztő ütőerővel bír, hogy a ring melletti első tíz sor is megijed az egyeneseitől. Nem csoda, hogy a legtöbb győzelmét kiütéssel szerezte. Kérdés, hogy Helenius meddig állja majd ezeket” – tette hozzá Kokó, aki emlékeztetett, hogy a két ökölvívó egymást is jól ismeri, hiszen egy időben kesztyűpartnerek voltak.

A közvetítőállásban két régi ismerős kommentálja majd az eseményeket, hiszen Kassai-Tóth Csaba közvetítette 25 évvel ezelőtt Kovács Kokó István első profi mérkőzését.

Boxgála, benne a Wilder vs. Helenius nehézsúlyú összecsapács élőben az ARENA4+-on vasárnap hajnali 3 órakor, ismétlés a MATCH4-en vasárnap 10:00-kor.

(Nyitókép: Getty Images)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top