Keresés
Close this search box.

Egyre nyitottabbak a magyarok a szabadidősportokra

blank

A nyolcnapos Európai Sporthét alkalmával a magyarok ismét bebizonyították, hogy szeretik a szabadidősportokat és nyitottak az ilyen rendezvényekre – az állítást számok is alátámasztják, hiszen idén egy hét alatt vettek részt annyian a rendezvényen, mint tavaly egy hónap alatt.

„Idén gyakorlatilag egy hét alatt sikerült a tavalyihoz hasonló eseményszámokat produkálnunk, ami jónak mondható. Tavaly ugyanis csaknem egy hónap állt a sportolni vágyók és a sportszervezők rendelkezésére, mivel az MSZSZ úgy döntött, hogy meghosszabbítja a Sporthetet” – nyilatkozta Benyhe Róbert, a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) nemzetközi referense. „Több mint 300 sportrendezvénnyel kapcsolódtunk be az idei Sporthétbe, ez több mint 100 ezer embert jelent. Örömteli, hogy ilyen sokan részt vettek a különböző sportos megmozdulásokon”.

Az idei Európai Sporthét szeptember 10-én kezdődött és 18-ig tartott. Azt még nem tudni, hogy európai mércével mérve a magyar sporthetes aktivitás mire lesz elég, hiszen több országban még nem hozták nyilvánosságra az eredményeket.

Benyhe Róbert külön kiemelte Békés megye aktivitását. „Az idei Sporthéten Békés megye 111 sportrendezvényt bonyolított le, ami egészen fantasztikus. A Békés Megyei Szabadidősport Szövetség elnökére, Domokos András kollégánkra mindig is lehetett számítani, de az idei sporthetes munkája óriásira sikeredett”.

Az Európai Sporthetet az Európai Bizottság hozta létre azzal a céllal, hogy a sportot és a testmozgást népszerűsítése.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top