Keresés
Close this search box.
Fotó: Sallai Gábor

Részvételi csúcs a keszthelyi futófesztiválon

Fotó: Sallai Gábor

Rekordrészvétel mellett rendezték a pünkösdi hétvégén a 12. Intersport Keszthelyi Kilométerek (KKM) elnevezésű futófesztivált. A két nap alatt több mint 2500-an húztak futócipőt. A leghosszabb versenyt, a maratont Németh Gábor és Szekeres Anna nyerte.

A Zalai Hírlap-gyermekversenyek 24 futamában 800-an, a 2,5 – 42,2 km-es távok valamelyikén összesen 1703-an álltak rajthoz. Legnépszerűbb a félmaraton volt 524 fővel, a maratont 124-en futották le, a maratonváltók száma 172 volt; a versenyt handbike-osok is teljesítették.

A maratont Németh Gábor (02:40:39) és Szekeres Anna (03:23:36) nyerte, Szunyogh Péter és Balázs Mariann lett a második, harmadik helyen pedig Kun Máté és Kőhidi Csilla végzett. Félmaratonon Horváth György (01:09:30) és Szabó Tünde (01:18:45) lett a győztes.

Az Ötpróbaeseményként is naptárba kerülő futófesztivál jótékonysági célokat is megvalósított, a KKMHELP program keretében gyűjtést szerveztek a Keszthelyi Kórház Sürgősségi Osztályának mobil lélegeztetőgép beszerzésére.

„Kiváló időjárás fogadta a Balaton nyugati partján a futókat. Büszke vagyok arra, hogy ilyen nagy számban választották kikapcsolódásként a keszthelyi futóversenyt, ami a gyermekek és a felnőttek számára is egyre népszerűbb. Sikeres kiegészítő-programot jelentettek a KKMGASZTRO vendéglátós kitelepülések mellett a koncertek is. Szép gesztust jelentett, hogy Iváncsics Zsolt, a magyar Forrest Gump úgy futotta le a félmaratont, hogy végig tolt egy mozgássérült kisfiút, Tóth Kornélt, majd együtt értek a célba” – ismertette Bedő Beáta főszervező.

A 12. Intersport Keszthelyi Kilométerek futóverseny eredményei ide kattintva érhetőek el.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top