ub2021 (11 of 20)

Véget ért a 15. Ultrabalaton

Az idei évben 15. alkalommal rendezték meg az NN Ultrabalatont, amely nem csak Magyarország, hanem Közép-Európa leghosszabb futóversenye is egyben. A verseny hosszával csak a népszerűsége vetekszik, ugyanis a 2021-es verseny alig 3 perc alatt lett teltházas, így kijelenthető, hogy ez az ország egyik, ha nem a legnépszerűbb közösségi sporteseménye a csodás „magyar tenger” körül. A kör a fantasztikus panoráma mellett rengeteg kihívást is tartogatott a résztvevők számára.

Október 1.-én, péntek reggel 7:05-kor elrajtoltak az egyéni versenyzők, hogy egyedül teljesítsék a 216 kilométert. Őket követték 7:45-kor a két fős, majd 8:30-kor a három fős csapatok; míg a nagyobb létszámú csapatokban indulók szombat hajnali 4:00 órától egészen 18:00 óráig kezdtek bele a kör teljesítésébe.

A 2021. évi, XV. NN Ultarbalatonon több, mint 17 000 fős rekord létszámú mezőny indult útnak. Körbefutották (vagy éppen tekerték) Közép-Európa legnagyobb tavát és teljesítették az idén 216 kilométeres kört. A két nap alatt volt, aki hand bikekal vett részt a versengésben, és ezúttal több, mint 1000 kerékpáros, 1510 csapat és 202 egyéni induló jelentette a mezőnyt. Külön öröm, hogy az egyéni célba érkezések során is rekord született, mivel a 202 induló közül 114 versenyző szintidőn belül ért célba. Az UB résztvevők összesen több, mint 360 000 kilométert tettek meg, ami azt jelenti, mintha kilencszer kerülték meg a Földet. Az időjárás hét eleji komorságát, majd az áztató esőt a verseny hétvégéjére csodás őszi idő és hangulat váltotta fel, ezzel megkönnyítve a különböző kategóriákban és csapatlétszámokban „futókalandozók” 216 kilométeres vállalását. No meg azokét, akik szívesebben karikáznak az aszfalton két keréken. Nekik a McDonald’s Bringamánia Ultrabalaton Bringatúra kínált erre lehetőséget a tó körül.

Az NN UB életében immáron alapvetés a környezettudatos versenyszervezésre való mind erősebb törekvés, mellyel igyekeznek csökkenteni a futófesztivál okozta ökológiai terhelést. A folyamat kiemelt lépései a szelektív hulladékgyűjtés, kinyomtatott marketinganyagok mellőzése, a frissítőasztalokról száműzött, egyszer használatos poharak, valamint a tészta partin az újrahasznosított papírtányérok, valamint fa evőeszközök.

A verseny tekintetében extra rekord is született az NN UB-n, ugyanis Csécsei Zoltán 17 óra 54 perces körrekorddal ért célba, beállítva ezzel az új UB pályacsúcsot!

(Forrás: Balatonman Triatlon Kft.)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top