Keresés
Close this search box.

A célba érés volt az egyetlen álmom

A harmadik helyhez egy kis szerencse is kellett ezt be kell vallani. 

Papp Arnold

Vígh Racing Team
Formula Renault 2.0
Hungaroring a BFR Driver Academy Kupa.
2014.04.25-27.

22 Formula versenyautó volt a rajtrácson vasárnap délután.
Szemmel láthatólag egy biztonsági rajtot vettél és igyekeztél kimaradni a csete-patéból. Ezt így tervezted?
– Igen ez a verseny is még a tanulásról szólt, próbáltam biztonságosan túlesni az első pár kanyaron. A rajtot szerintem most is olyan átlagosan sikerült elkapni, se nem jól, se nem rosszul, pont első hétvégének megfelelő volt. Biztonság volt a fő cél, célba érés, hibamentesen és a gyakorlás.

A 3-as számú versenyzővel az első körökben nagy csatát vívtál. Feltartott, vagy csak ki voltak egyenlítve a küzdelmek?
– Igen egy külföldi pilótával küzdöttünk egész verseny alatt. Az első körben rosszul helyezkedtem és az egyik féktávon eltudott menni mellettem. Szokni kell, hogy a belső íveket le kell védeni különben büntetnek. Talán tudtam volna gyorsabban menni, ha nincs előttem, viszont nagyjából egy tempóra voltam képes vele nem mondanám feltartásnak. Kétszer, háromszor próbálkoztam megelőzni, de amikor már mellette voltam nem hagyott helyet, ütközni pedig semmi kép nem akartam. Így felvettem egy saját ritmust. Egyenesben ő volt a gyorsabb kanyarokban én. Az utolsó körökbe ő belassult, akkor sikerült megelőznöm a célegyenes végén izgalmas volt előzni, ezt nagyon kell még tanulni.

Kategóriádban az előkelő harmadik helyet szerezted meg a vasárnapi futamon. Miként jutottál el a dobogóig?
– Kaland az egész hétvégén volt a folyamatos hajtáslánc problémák miatt. Az időmérőn szenvedtem a tapadással, nem sikerült tökéletesre a beállítás.
A futamra sokkal stabilabb lett a kocsi, amiért köszönet a szerelő gárdának. Az egész csapat új, nekem is minden új most kezdjük megismerni az autót, egymás gondolatait és a saját vezetési stílusom. Sajnos ami már az első futamon is előjött kuplung problémát nem tudtuk megoldani teljesen, így végig imádkoztam, hogy csak ezt a 25 percet bírja ki. A szerelők háromszor húzták le a formulaautóról a hétvégén a váltót, szóval nagyot küzdöttünk mindenki hulla fáradt volt már a végére. A harmadik helyhez egy kis szerencse is kellett ezt be kell vallani, de a verseny a kockás zászlóig tart és mi elértük.

Gondoltad-e, hogy a dobogón fogsz végezni vasárnap? Voltak-e előjelek?
– Nem. Ha esett volna akkor igen. Esőbe több lehetőséget láttam még magamban, mert ott sokkal jobban kiegyenlítődnek a technikai és vezetéstechnikai tudások, miután senki se vezet sokat esőbe. Kevés kilométer van bennem, az autóban a verseny előtt alig tudtam megismerkedni vele, a célba érés volt az egyetlen „álom”. Az hogy ezt a dobogón ünnepeltem vasárnap örömmel tölt el, de még sokat kell fejlődni mind az autónak, mind nekem fejben.

Legközelebb hol láthatunk ezzel Formula autóval?
– A Magyar bajnokság 3-4 fordulója lesz a következő megmérettetés a Szlovákiaring-i WTCC futamnak lesz betét eseménye május 9-11 között, akkor fogunk újra versenyautóba pattanni. Várom már, még sose jártam azon a pályán. Reméljük szép eredménnyel és sok új tapasztalattal térünk majd haza.

Köszönet a Vígh Racing Teamnak és Fekete Lacinak a segítségért!

– Hajósi Miklós –
www.hajoka.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top