Keresés
Close this search box.

Aranyos siker a Kassa Rally-n!

Egy sikeres versenyhétvégén vagyunk túl, megnyertük az A6-os kategóriát és az A csoportban 2-ik helyet szereztük meg.

Baksai László – Nagy Béla

Lada 2107
Kassa Rallye
2014.09.06-07
Rallye&Racing MSE

Az A6 Kategória első, és az A osztályban második helyen végezetetek a 40. Kassa Rally-n.
Öröm és boldogság kísérte versenyeteket, a rallylive.hu-n nyilatkozatából erre következtettem.
Tényleg így volt?
– Egy sikeres versenyhétvégén vagyunk túl, megnyertük az A6-os kategóriát és az A csoportban 2-ik helyet szereztük meg.
Mindketten szeretünk volna már mosolyogni a célban, mert az utóbbi időben nem volt velünk a szerencse. Bükfürdőn és Veszprémbe is technikai gondok miatt kénytelenek voltunk feladni a versenyt ezért a Kassai futamra nagyon készültünk. Szeretjük az ismeretlen pályákat és mindketten úgy érezzük, hogy a külföldi versenyeken más a hangulat. Tip-top állapotban, egy tökéletesen felkészített autóval és zsír új Yokohama gumikkal álltunk be a szerviz parkba vasárnap reggel.
Aztán majdnem ott is maradtunk ugyanis az ideális időnk előtt a motortérből füstjelek érkeztek. A gyújtótrafó fő kábele a szó szoros értelmében meggyulladt és a motor megállt. Gyors szerelés és elhárítottuk a hibát és még nem is késtünk.

A Vasárnapi Optima nevezetű gyorson űridőt autóztatok. Ennyire bejött nektek ez a szakasz?
– Az Optima gyors csak egyszer volt nekünk, de azt az egyet gyorsan és pontosan teljesítettük, Laci próbálgatta a gumik teljesítő határát, az időnket nézve sikeresen.

A 2-es és 4-es gyors jó hosszú volt, majd 24 kilométer. Ez nem szokványos hossz, ezt is megnyertétek. Miként tudtátok ezt teljesíteni?
– A második gyors és negyedik is jó hosszú volt, de nekünk nagyon jól sikerült teljesíteni, sőt a negyediken még jobb időt is mentünk, mint elsőre. Élveztük a hosszúságát és a belső keskeny utat, amit egy kicsit megmutatta a rallye igazi oldalát. Szerintem itt dőlt el, hogy ki az, aki igazán érzi ezt a sportot.
Az igazat megvallva köszönettel tartozunk a versenytársainknak is, mert akárkit utolértünk azonnal elengedtek bennünket és így nem veszítettünk értékes másodperceket.

A 3-as gyorson volt egy kis kalandotok vagy csak később találta meg a gázpedált Laci?
– A harmadik gyorson is nagyon jó tempót mentünk egészen az utolsó kerülőig (ez a cél előtt kb. 500 méterre volt) amikor is egyszerűen leállt a kocsi. Én kiszálltam és egy kis kotorászás motortérben és egy leesett kábelt visszatettem. Újra indult a kocsi, de ez a szerelés majd egy percünkbe került.
Ezen felbuzdulva az utolsó gyorson ugyanitt mentünk egy abszolút 5. időt! Nagyon jó volt és őrült nagy volt a tempó!
Legközelebb hol találkozhatunk veled, és hűséges pilótáddal Baksai Lacival?
– Amikor ezt a levelet írom, akkor már tudom, hogy elmarad a Budapest Rallye (no comment), tehát azon nem indulunk. Mecsek Rallye a következő cél, de ha véletlenül az osztrák bajnoki futamra (Rallye Waldviertel Challenge), ami murvás, kapnánk engedélyt az indulásra, akkor inkább azt választanánk, de lehet, hogy mindkettőn indulunk. Ember tervez, a szövetség engedélyez.
Természetesen a legjobb felállásban: Baksai László – Nagy Béla

Köszönettel tartozunk a szervizünknek a jól felkészített autóért, és örülünk, hogy Yokohama gumival versenyezhettünk.

Támogatóink:
Yokohama, Hungarovet Állatkórház, Baksai Kft., Nagy Béla EV., Bp 16 Morotsport, Szuper 20 Bt., Bodnár Motor, Joanna, Hotel Bara.
– Hajósi Miklós –
www.hajoka.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top