Keresés
Close this search box.
2023 korda racing autocross cez nyirad beszámoló3

Baráti Tomi: CEZ-diadallal és összetett elsőséggel melegített az Eb-futamra

A hétvégén folytatódik a 2023-as Autocross Európa-bajnokság, és a sorozatban egy remek 11. hellyel mutatkozott be a Korda Racing versenyzője, Baráti Tomi. A pilóta formájával nem lesz baj, ugyanis a nyirádi CEZ futamon remekelt, és ha sikerül átmentenie a formáját a jövő hétvégére, akkor valóra válthatja döntős álmait.

Ebben az évben csatlakozott a Korda Racing csapatához az autocrossban vitézkedő Baráti Tomi, akinek 2022-ben a magyar és szlovák bajnoki cím mellett a Közép-Európa Zóna Bajnokság bajnoki címét is sikerült megszereznie XC CrossCarban, mely napjaink egyik leglátványosabb és legközkedveltebb kategóriája. Idén pedig a csapattal együtt szintet lép: az Európa-bajnokságon indul. Sőt, már túl is van a premieren, s a németországi Seelowban az EuroAX a 11. helyen zárt, így roppant fontos 10 Eb-pontot szerzett.

Az Eb második futamára Nyirádon készült igencsak éles körülmények között, ugyanis a CEZ Autocross Bajnokság második versenyhétvégéjén remekül teljesített, hiszen CEZ-diadallal és összetett elsőséggel melegített a jövő hétvégi megmérettetésre, pedig a döntőben egy balesetet követően alaposan összetörte az autóját.

„A nyirádi hétvégének nagy reményekkel és óriási motivációval vágtam neki, hiszen a pálya a kedvenceim közé tartozik, azonban eddig mindig balszerencse övezte az ottani szerepléseimet. A szombati napom rendkívül jól sikerült, a szabadedzésektől kezdve sikerült dominálni a napot, így vezető pozíciót szereztem az időmérőkön, első helyről rajtoltam az első futamban, amit sikerült is megőriznem. A vasárnap már nem volt ilyen sikeres, előbb egy fél kör után elsötétült az autóm műszerfala majd megállt az autót. A harmadik előfutamot a hátsó sorból, a hatodik helyről kezdtem, végül másodikként zártam, azaz jöhetett a finálé. A döntőben a rajtból nagyon egyszerre jött el a mezőny, és ennek következtében az első körben volt egy hármas összeakadás, ennek sajnos én is részese voltam. A másik két autó nem is tudta folytatni a versenyt, én megúsztam az esetet egy erősen sérült futóművel, és folytatni tudtam a versenyt. Sajnos a vezető versenyzőt nem sikerült beérnem, így másodikként intettek le. A zóna értékelését megnyerve megerősítettük a vezető pozíciónkat a bajnokságban. Már teljes erőmmel a következő hétvégére, az Európa-bajnokság második fordulójára koncentrálok” – fogadkozott Tomi.

Baráti Tomi legközelebb a szintén németországi Matschenbergben áll majd rajthoz az Európa-bajnokságon.

(Nyitókép és forrás: Korda Racing Kommunikáció)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top