blank

A férfiak egészségéért kampányol a Movember Hungary idén novemberben is

blank

A magyar férfi akkor megy orvoshoz, ha viszik – ezen az ironikusan humoros, de sajnos valós tényeken álló kijelentésen próbálnak a Movember Hungary mozgalmához csatlakozó orvosok, közéleti személyiségek és önkéntesek változtatni.

A szemléletformáló kampány figyelemfelkeltő eleme a már itthon is hagyományosnak számító bajusznövesztés. A lelkes résztvevők novemberben egy hónapon át növesztik a kampány védjegyeként szolgáló, különböző formájú és hosszúságú bajszokat – ezzel is felhívva a figyelmet a betegség megelőzésére, a férfiak egészségének fontosságára.

Az Ausztráliából indult Movember mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a férfiaknak is törődniük kell egészségükkel és szembe kell nézniük az egyik legelterjedtebb férfibetegséggel, a prosztatarákkal. A bajusz egy „kitűző”, melyet büszkén visel gazdája, ahogy a mellrák elleni kampány támogatói a rózsaszín szalagot hordják a szívük felett.

A mostantól egyesületi formában működtetett kampány hazánkban néhány év alatt elérte, hogy ma már egyre többen tudják, milyen célt szolgál a novemberi bajusznövesztés. A férfiak tudatos és egészséges életvitelének propagálására égető szükség van annak érdekében, hogy a riasztóan magas korai férfi halálozási arány csökkenhessen. Évente körülbelül 4500 férfit diagnosztizálnak prosztatarákkal, és közülük körülbelül 1500-an életüket vesztik ebben a betegségben.
A prosztata megbetegedéseinek jelzésére alkalmas a vérvételes módszer is, hiszen a prosztata betegségeknél a PSA szint a normál érték többszöröse is lehet. Az elmúlt évek sikeres adománygyűjtéseiből a Movember Hungary PSA mérőműszereket vásárolt, amelyek a vizsgálatok fontos részét képzik. Idén a 77 Elektronika Kft. is csatlakozott a mozgalomhoz és további három magyar fejlesztésű és gyártású PSA műszerrel, illetve a szűréshez szükséges fogyóeszközökkel támogatja a Movember Hungary-t.

2015-ben a Centrum-Lab is szakmai támogatásával járul hozzá a férfiak egészségének megőrzéséhez. November 21-én három helyszínen ingyenes szűréseket tartanak, valamint egész hónapban országos szinten elérhető kedvezményes vizsgálatokat kínálnak (http://centrumlab.hu/akciok).

blank

Kelényi Szandra, a Közösségben az Egészségért progran koordinátora és Bányász Árpád, a Sportime főszerkesztője

A Jameson Irish Whiskey kiemelten támogatja a Movember Hungary kommunikációs kampányát annak érdekében, hogy a felelősségteljes életvitel üzenete minél több férfihoz jusson el. A napokban hamarosan debütál egy kisfilm ezzel kapcsolatosan, amely a Movember Hungary hivatalos YouTube csatornáján lesz látható.

Idén is a www.jóügyekért.hu oldalon keresztül zajlik az adománygyűjtés, ahol

● bárki szervezhet a Movember számára gyűjtést,
● felajánlhat adományt
http://jougyekert.hu/hu/rendezvenyszervezoknek/regisztralt_esemenyek/movember2015.html#.VjHRmtIvet8

Egyre több bajusz, egyre több támogató!

A Movember Hungary hivatalos megnyitóját 2015. október 29-én, a Spíler Shanghai nevű bisztró, bár és klubban tartották, ahol a Barber Shop csapata borotválta meg a vállalkozó kedvű urakat. A Movember Hungary-hez évről-évre egyre több híresség is csatlakozik.
Idén már nemcsak Egerben, Siófokon és Székesfehérvárott, hanem Hajdúszoboszlón és Kecskeméten is részt vesznek önkéntesek a szervezett kereteken belül zajló adománygyűjtő akcióban.

Támogatóink 2015-ben:

● Soma Mamagésa – énekes, előadó, spirituális tanító, író
● Kriston Andrea – a Kriston Intim Torna megálmodója, oktatója
● Hofman Ágota – dietetikus, Ízbisztró, EASE Therapy
● Harsányi Levente – műsorvezető
● Sipos F. Tamás – énekes
● Nacsa Olivér – humorista
● Heilig Gábor – zeneszerző, szövegíró
● Gaskó Balázs – műsorvezető
● Gosztonyi Zsolt – szerkesztő-riporter, RTL Klub
● Bus István – főszerkesztő, Playboy
● Scherer Péter – színész
● Bányász Árpád – főszerkesztő Sportime, Juventus Rádió
● a Pesti Magyar Színház társulatának tagjai
● a Hajdúszoboszló Rhinoceros Amerikai Football Sportegyesület tagjai
● az Újpest FC futballistái
● az MTK futballistái: Vass Ádám és Hegedűs Lajos
● az FTC futballistái: Busai Attila, Gyömbér Gábor
● az A-Híd OSC-Újbuda Vízilabda Sportegyesület csapatának tagjai

2015-ben Kiemelt Pödörhető Kackiás Bajusz fokozatú támogatók:
Jameson

Fő Pödörhető Kackiás Bajusz fokozatú támogatók:
77 Elektronika Kft., Centrum-Lab Kft., Jóügyekért.hu
Valamint további támogatóink:
Spíler Shanghai, Ötkert, Barber Shop, Intendo Studio, A-Híd OSC-Újbuda Vízilabda Sportegyesület, Kriston Intim Torna, RTS-Method-Holografikus Kezelés, Pesti Magyar Színház, Galaxy Cosmetics, BKK, Férfiak Klubja, Közösségben az Egészségért, Ízbisztró és az EASE Therapy

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top