Keresés
Close this search box.
2023 korda racing autocross eb st. georges de montaigu beszámoló3

Baráti Tomi Jr: „Ebből a pofonból is tanulok, de így is a TOP10 tagja maradtam”

Az elmúlt hétvégén a franciaországi St. Georges de Montaigu-ben folytatódott a 2023-es Autocross Európa-bajnokság. Sajnos, ezúttal nem jött ki a lépés a Korda Racing számára, ugyanis az Eb-mezőnyben újoncnak számító Baráti Tomi nem tudott továbbjutni az elődöntőbe. Azonban így sem kell szomorkodnia, ugyanis első szezonjában őrzi összetettben a TOP10-es helyét.

Ebben az évben csatlakozott a Korda Racing csapatához az autocrossban vitézkedő Baráti Tomi, akinek 2022-ben a magyar és szlovák bajnoki cím mellett a Közép-Európa Zóna Bajnokság bajnoki címét is sikerült megszereznie XC CrossCarban. Idén pedig a csapattal együtt szintet lépett: az Európa-bajnokságon indul. Sőt, az első két versenyen pazarul szerepelt: a németországi Seelowban a 11. helyen zárt, így roppant fontos 10 Eb-pontot szerzett, míg a szintén németországi Matschenbergben a 6. helyen végzett.

Az elmúlt hétvégén a franciaországi St. Georges de Montaigu-ben folytatódott a 2023-es Autocross Európa-bajnokság, ám ezúttal nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy azt Tomi elképzelte. A 44 fős mezőnyben eleinte biztosnak tűnt a továbbjutása, ám előbb ütközés miatt csúszott a mezőny végére, majd egy bravúros futamot követően megint felcsillant az elődöntő lehetősége, ám a harmadik futamban ismét többször ütközött, így befejeződött számára a viadal.

Nagyon vártam a hétvégét, hisz a Saint Gerogei hétvégének ikonikus szerepe van a naptárban, és rendre a bajnokság legjobb versenyének választják. Fantasztikus hangulat, hihetetlen sok néző és 43 ellenfél várt a pályán. A hétvége nagyon jól indult, gyorsan sikerült jó beállítást találnunk az autóra az újra csak ismeretlen és rendkívül nehéz pályán. Az időmérőkön sikerült felvennem a ritmust az élmezőnnyel, ami nagyon bíztató kezdés volt. Az első előfutamban azonban fordult a szerencsém és ütköztem két versenyzőtársammal egy nagyon szerencsétlen szituációban, aminek következtében kitört az autóm kereke, és nem tudtam befejezni a futamot. Ennek következtében összetettben harminc helyet zuhantam és mezőny legvégén találtam magam. A második előfutam jól sikerült, összetettben húsz helyet sikerült javítanom, így az összetett huszadik hely környékére értem fel. A harmadik futamban újra csak nem volt szerencsém, rengeteg ütést kaptam, nehéz versenyszituációkba kerültem, melyek számomra negatívan alakultak, így nem tudtam érdemben túl sokat javítani, csak egy pár pozíciót. Ez sajnos nem volt elég az elődöntőbe jutáshoz. Nagyon sajnáltam ezt a dolgot, mert a tempó valóban megvolt ahhoz, hogy az élmezőnyben harcolhassak és egy jó eredményt érhessek el. Egy kis öröm az ürömben, hogy azok a versenyzők, akikkel közvetlen versenyben vagyok az összetett értékelésben, szintén gyengébb versenyt futottak, így összetettben sikerült megőriznem top10-es helyemet. A következő EB futamon, melyet a csehországi Prerovban rendeznek majd, mindenképp azon fogok dolgozni, hogy egy jó eredménnyel kompenzálhassam a francia hétvégét és megerősítsem helyem a top10-ben – fogalmazott Tomi.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top