Keresés
Close this search box.

Benzingőzös péntek és szombat

blank

A Hankook Racer Cup következő állomása a mogyoródi Hungaroring.

A Hungaroring vadonatúj aszfaltcsíkja ad otthont az Autós Gyorsasági Országos Bajnokság évadnyitó futamának, ami egyben a Hankook Racer Cup második hétvégéje. A Slokaviaringen debütált a sorozat, melynek végeredménye az esélyeket csupán megvillantja, hiszen a mogyoródi pálya teljesen más vezetési stílust és taktikát igényel.

Az újraaszfaltozott Hungaroring a múlt hétvégi WTCC viadalon –World Touring Car Championship– is megmutatta, hogy itt bármi megtörténhet! Sokkal jobb lett a pálya tapadása, ami a szabadedzésen ki is derült, de kevesebb előzési lehetőséget rejt, és a Slovakiaringgel szemben itt alig számít a szélárnyék, máshogy kell taktikázni és a versenytávot beosztani. A végeredménybe még az időjárás is beleszólhat, az előrejelzések szerint a héten eső várható, ami csúszóssá teszi a pályát. Nehezíti a hétvégét, hogy a Hankook Racer Cup mezőnyének három futamon kell helytállni. Ez azt jelenti, hogy a technikát, az erőnlétet is be kell osztani, az a kérdés csupán, hogy ez kinek fog a legjobban sikerülni.

Izgalmassá teszi a futamokat, hogy a második versenyen, az első-nyolc helyezett fordítva rajtol, ami megkeveri a lapokat. A harmadik viadalon pedig a második verseny eredménye határozza meg a rajtrácsot, ugyanúgy fordított rajtolással, a top helyeken végzőknek át kell hámozniuk magukat a többieken.

Az MNASZ által szervezett szabadedzésen is egyértelműen látszott, hogy Báldi Gergő ismét nagyon gyors lesz. Csapattársa, a szintén szimulátoros Boldizs Bence is megérkezett, aki fiatal kora ellenére, az elmúlt évben is nagyon technikásan versenyzett. Mindketten esélyesnek számítanak a Swift kategóriában, hiszen roppant gyorsak és jól össze tudnak dolgozni.

A Lotusoknál is hasonlóan kiegyenlített küzdelem várható, mint az első versenyhétvégén, kíváncsian várjuk, hogyan alakulnak az erőviszonyok, hiszen a bajnokság élén álló Thomas Bizubnak a Slovakiaring volt a hazai pálya, most a magyaroknál a pályaismeret előnye.

A nyitó viadal, egyben Zóna bajnoki futam is, így nemcsak magyar szereplői lesznek, hanem külföldi versenyzők is megmérettetik magukat. A mezőnyben láthatunk formaautókat, kis és nagy túraautókat, vagyis mindenki megtalálja a számára érdekes kategóriát. Az ingyenesen látogatható rendezvényen minden korosztály felejthetetlen élményekkel gazdagodhat.

Mindenkit szeretettel várnak a hétvégi futamokra. A belépés ingyenes, a főtribün és a paddock területére is. Pénteken egy, míg szombaton két megmérettetés vár a Hankook Racer Cup mezőnyére.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top