Keresés
Close this search box.

Berendi Dávid: Nagy csatákra számítunk!

Összesen 11 gyors vár ránk. A pályák technikásak és helyenként elég veszélyesek.

Fogasy Gergely – Berendi Dávid
Citroen C2 S1600
SRT Kft
Kassa Rallye
2014.09.06-07.

Bő száznegyven versenykilométert fogtok megtenni a szlovákiai Kassa környékén. Most melyik autóval indultok és miért?
– Kassán egy Citroen C2 S1600-as versenyautóval rajtolunk el. Kategóriájának egyik legjobb autója volt pár éve és reméljük, hogy elő tudjuk varázsolni belőle a győzni akarást. Az autó felkészítése rendben megtörtént és Baranya Kupán már az ismerkedés is megvolt. Úgy érezzük a technika adott a győzelemhez, már csak végre kell hajtsuk a tervet!

Hány gyors vár rátok hétvégén a Kassa Rallyn?
– Összesen 11 gyors vár ránk. A pályák technikásak és helyenként elég veszélyesek. Sok olyan szakasz van, ahol a szűk utakról könnyű leesni egy mélyebb szakadékba. Úgy gondolom, hogy egy pontos itinerrel ezt a problémát kiküszöbölhetjük majd.

Miképp tudsz ismeretekre szert tenni a leendő szakaszokról?
– A szakaszok egy része megegyezik a tavalyi verseny gyorsaságijaival. Tavalyról nagyon jó emlékeink vannak Gergővel ezekről a gyorsokról és magáról a rendezésről, Kassáról. Jó kedvel érkeztünk és távoztunk is, reméljük idén sem lesz ez másként. Belső kamerás felvételeket tanulmányozunk, és az emlékeinkből merítünk ismereteket ahhoz, hogy mit és hogyan tegyünk.

Jelenleg hogy álltok a kategóriátokban?
– Jelenleg vezetjük a bajnokságot. Legalábbis remélem. Az MNASZ nem frissíti valami gyakran az eredmény listákat, Veszprém rally után már lassan két hónappal még mindig a Fehérvár rally utáni eredmények vannak fent. Így nem tudjuk pontosan a pontokat, de sejtésem szerint 7-8 ponttal vagyunk a második helyezett előtt.

Tizenegyen lesztek kategóriátokban előre láthatólag. Hol szeretnétek végezni pilótáddal Fogasy Gergellyel?
– A dobogó tetején! Eddig minden versenyünk, ahol célba értünk egy második hellyel zárult, amióta együtt megyünk Gergővel. Mondhatni bérletünk van oda. Ezt a bérletet szeretnénk egy első helyre lecserélni. A kategóriatársak nem könnyű ellenfelek. Ők is győzni jönnek és mi is. A verseny végén remélem, hogy nagy csaták emlékeivel zárhatunk mi az első helyen.

Partnereink: Millers Oils, RRC Hungary, Marso Kft, Interton Kft, Frosch, Dukko-Lux Kft., Euro One Zrt, SRT Kft, Hankook.
– Hajósi Miklós –
www.hajoka.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top