Keresés
Close this search box.

Bronzérem az FRT.HU kupán

Interjú Kovács Sanyi autóversenyzővel.

Interjú Kovács Sanyi autóversenyzővel.

Az elmúlt hétvégét a Formula autós tesztek után levezetésképpen az FRT.HU kupán töltötted, nem is eredménytelenül.

Mesélnél a portálolvasóknak, hogy miként is sikerült a versenyed? Felfértél-e már a hőn áhított dobogóra?
– Igen, ez így igaz. A Formula autós tesztek után nagy lelkesedéssel készültem a július 11-én megrendezett FRT-Kupasorozat következő versenyére.
A Csapattársammal, Turák Lacival bejártuk a pályát, hiszen minden alkalommal teljesen új nyomvonalon autózhatunk. Az eddigiekkel ellentétben a mostani sokkal technikásabb volt. Nagyon szeretem az ilyen nyomvonalakat.
Az autónk tökéletesen fel volt készítve, mint mindig. Az időjárás kegyes volt hozzánk, nagyon meleg, száraz idő volt. A gumimelegítéssel nem volt probléma, a rajt után hamar elérték az üzemi hőmérsékletet, ahol a tapadás a maximális. Minden körülmény adott volt egy tartalmas, eredményekben gazdag versenyhez. A két-két bemelegítő körünket kihasználtuk, hogy a pálya nyomvonalát még inkább memorizáljuk. Következett az első mért kör. Magamhoz képest jó alapidőt sikerült autóznom. Igyekeztem a magam és az autóm határait is feszegetni. Éreztem, hogy van még bennem bőven tartalék, amit a következőkben elő kell hoznom magamból. A második és a harmadik bemenetnél sikerült is olyan szinten, hogy csak pár másodpercre voltam a második helyen lévő BMW-től. Következett az utolsó mért kör, ahol mindent megtettem annak érdekében, hogy a dobogón még feljebb tudjak jutni. A pálya háromnegyedéig nagyon jól, hibátlanul mentem. A céltól nem messze az egyik akadályt elhagyva megcsúszott a kocsim hátulja a pálya szélén lévő poron, próbáltam menteni, de a nagy tempó miatt nem tudtam korrigálni, túlcsúszott a holt ponton és kimentem a fűre. Hamar visszajöttem a pályára és tovább mentem, viszont emiatt nem sikerült lefaragnom az időt. A csapattársam, Turák Laci ebben a kategóriában az első helyet szerezte meg, én pedig a dobogó harmadik fokára állhattam fel. A Mogul Csapat pilótái remekeltek ezen a versenyen. Nagyon hálásak vagyunk a Csapatunknak, mivel ők biztosították, hogy a megfelelő technika adott legyen számunkra.

A Formulás teszten eltöltött idő és tapasztalat más Opelos pilótát faragott belőled?
– Úgy gondolom, hogy igen. A Formulás teszteken nagyon sok új tapasztalatokat szereztem, amiket vezetéstechnikailag át tudtam vinni az Opelba is.
A két versenyautó más-más hajtású, a Tigra elsőkerekes, ami másabb vezetési technikát kíván. A stílusom teljesen megváltozott, sokkal agresszívebb, bevállalósabb lettem, de ez nem azt jelenti, hogy ész nélkül mentem. A Formulával eltöltött idők kellettek ahhoz, hogy megérezzem, milyen az, amikor igazán határon tudok autózni és a maximumot ki tudom hozni magamból. Ez az időszak a versenyzői pályafutásom nagy mérföldköve volt. A júliusi versenyen végig olyan helyzeteket is bátran bevállaltam, amiket addig óvatosabban. A pályán töltött idő minden percét nagyon élveztem.

Legközelebb hol indulsz, milyen megmérettetésen?
– Augusztusban három megmérettetésen is indulok.
Kilencedikén az FRT-Kupasorozat következő versenyén,
Tizenötödikén a Birizdo Kart négy órás Endurance gokartversenyén,
Huszonkilencedikén pedig a Birizdo Kart Kupa hatodik fordulójában.

Köszönet Fekete Lászlónak, a Mogul Racing Team-nek, illetve a NIVO Motorsportnak, hogy rengeteg élménnyel gazdagodtam, és egyre több lehetőséget kapok tőlük.
Köszönöm Turák Lászlónak, aki egyben a csapattársam és a legjobb barátom is, a sok biztatásokat, a sok-sok hasznos versenyzői tanácsokat.

Köszönöm az Interjút!

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top