Keresés
Close this search box.

Dubai 24 órás: Tim APO-s lesz

Véget értek a tárgyalások, mostanra hivatalossá vált, hogy a Hankook RCM Kupa 2014-es bajnoka, Tim Gábor a brit APO Sport csapat színeiben állhat rajthoz a jövő januárban sorra kerülő Dubai 24 órás versenyen.

 

Véget értek a tárgyalások, mostanra hivatalossá vált, hogy a Hankook RCM Kupa 2014-es bajnoka, Tim Gábor a brit APO Sport csapat színeiben állhat rajthoz a jövő januárban sorra kerülő Dubai 24 órás versenyen.

Ezt a lehetőséget a sorozat fődíjaként nyerte az Apex Racing pilótája, a versenyzés költségeit pedig így természetesen a bajnokság állja. Tim öt futamgyőzelmet szerezve végül 22 pontos előnnyel győzött az RCM Kupa első szezonjában Hatvani Bálint előtt.

A sorozat hungaroringi idényzárója után egyből megindultak az egyeztetések, és a választás végül a brit APO Sportra esett, amely Angliában és a nemzetközi színtéren is ért már el figyelemreméltó eredményeket. A Northamptonshire-ben található alakulat ment GT4-es autóval a rangos Brit GT bajnokságban, de endurance versenyekről is rendelkezik tapasztalatokkal, többek között kategória harmadik lett tavaly a Dubai 24 óráson.

Ami az autót illeti, Tim Gabi egy kétliteres kupás Renault Clio RS III-t vezet majd, amelyet természetesen hosszú távú versenyzésre alakítottak át. Ez a típus korábban Európa-szerte rendkívül népszerűnek számított, jó néhány országban rendeztek vele márkakupákat, és mind a mai napig a megbízható technikák közé tartozik. Teljesítménye 207 LE, maximális nyomatéka 223 Nm, a fordulatszám legfelső határa pedig 7500 rpm. Az autóban egy hatfokozatú SADEV szekvenciális váltó található, a megállásról pedig egy 310 (elől) és egy 290 mm (hátul) átmérőjű Brembo fék gondoskodik.

Az APO Sport csapata minden emberi számítás szerint négy pilótával áll majd rajthoz Dubaiban, ebből három már ismert. Gabi mellett autóba ül a brit alakulat korábbi két GT4-es versenyzője, Alex Osborne és James May, míg a negyedik csapattagot később nevezik meg. Az angol páros tavaly negyedik lett a Brit GT bajnokságban a GT4-es kategóriában, Osborne pedig komoly Clios tapasztalatokkal is rendelkezik, hiszen az APO színeiben 2007 és 2010 között négy évet húzott le a rangos brit Clio kupában.

A kis Renault egyébként Gabi számára sem lesz teljesen ismeretlen, az Apex Racing versenyzője idén szeptemberben benevezett az ESET Clio Cup egyik versenyére, ahol az újabb, 1.6-os autókat is lenyomva megszerezte az abszolút győzelmet. Dubaiban az A2 kategóriában szerepel majd a csapat, amely az egyik legnépesebb a mezőnyben, jelenleg 15 autó adta le nevezését. Ezek között főleg Cliok szerepelnek, de akad 2000-es Honda Civic, Peugeot 207, sőt egy Toyota GT86 is.

A Dubai 24 órás versenyt jövőre január 8-a és 10-e között rendezik, az RCM Kupa helyszínre utazó csapata pedig folyamatosan tájékoztat majd mindenkit Tim Gabi szerepléséről. 

Forrás: RCM Kupa

 

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top