Keresés
Close this search box.

Eke Ákos és a Dragracing!

blank

Beszélgetés Eke Ákos motoros Dragversenyzővel a június 3-4-én kiskunlacházán megrendezésre kerülő Dragracing Gyorsulás OB + Smoke & Charm Diesel Találkozó előtt.

 

 

Mielőtt erről a versenyről kérdeznélek, mesélnél a portálolvasóknak az eddigi motoros pályafutásodról? Mi történt veled az utóbbi hónapokban. Mit is alkottatok, lett-e új fejlesztés? Mesélnél a jelenlegi motorodról?
– Sziasztok Eke Ákos Vagyok! Már Gyerekkorom óta vonzott a Drag gyorsulás, mivel Kunmadaras közelében lakom, ahol hasonló pálya található. Akkor még csak a versenyekre érkező motorokat és versenyzőket az utcáról nézhettem „sajnos „.
Több tényező miatt ekkor elhatároztam, ha felnövök akkor én is versenyezni fogok. Ez sikerült is 2015 amikor is sikerült megvásárolnom egy Kawasaki ZXR 400 pályagépet, amivel elhatározásom szerint a kiskunlacházi és kunmadarasi bajnokságban szerettem volna részt venni. Sajnos szezon közepében motorhiba miatt megkellet válnom a motortól, így a 400-ig kategóriát egy Honda CRF250 Crossmotorral fejeztem be. Ebben az évben sikerült megvásárolnom egy Honda CBR 600-RR Pályagépet amivel D600-ban indultam a maradék versenyen 2015-ben. 2016-ban D600-ban indultam Magyarországon és külföldön egyaránt Románia és Németország helyszínein. 2017 egy nagyon nagy változás, ami egy mindenki részére új kategória a Super D 1000 ami nálam egy Suzuki 1300 Hayabusát jelent, amivel most hétvégén fogok először indulni.
Várható-e hasonló jármű kint a versenyen? Küzdöttél-e idén már kategóriatársakkal?
– Egy Új motor építésébe kezdtünk, ami a Super D 1000 kategóriát jelent. Ebben a kategóriába fogok indulni, ami egy módosított Suzuki Hayabusa, hosszú villás levegős váltós motor.

A Kiskunlacházi ragacson milyen a rajtkészséged? Jobb-e ragacson indulni, mint régebben a betonról?
– Sajnos a tapadásról még nem tudok semmit mondani, mivel most hétvégén fogok az idén elsőnek rajthoz állni.
Mit lehet tenni a rajt előtt a motorral a jobb tapadás érdekében?
– Mindenféle képen egy jó guminyomást kell elérnünk és mellé egy jó gumimelegítést.
Kinek is tudod ajánlani ezt a sportot és miért?
– Ezt a sportot mindenkinek tudom ajánlani, hisz én se egy hétköznapi motorversenyző típus vagyok. Nagyon sok barátot és ismerőst lehet szerezni ezeken a versenyeken. Hisz hiába vagyunk ellenfelek, itt mindenki segít mindenkinek, amibe csak tud a jobb idő elérésében.
Végszóként milyen időeredménnyel lennél megelégedve a nap végére? Milyen titkolt céllal érkezel a versenyre?
– A hétvégi verseny a motor kiismeréséről fog szólni és a gyakorlásról. Igazából az idő most nem fog számítani inkább, hogy baj nélkül végig csináljam a versenyt.
Szurkolunk közösen Ákosnak június 3-4-én a Dragracing Gyorsulás OB + Smoke & Charm Diesel Találkozón kiskunlacházán.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top