Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Mercedes-AMG DTM)

Ennyi volt: a Mercedes otthagyja a DTM-et

Fotó: Facebook (Mercedes-AMG DTM)

A Mercedes megerősítette, hogy a Formula E mezőnyét fogja erősíteni a 2019/2020-as szezonban, ami egyben azt is jelenti, hogy a német csapat kiszáll 2018 végén a DTM-ből.

A Mercedes már tavaly októberben felvetette, hogy a Formula E 2018/2019-es szezonjában szeretne majd rajthoz állni, azonban a csapat hétfőn bejelentette: habár egy évet csúsznak a bemutatkozással az elektromos versenyautó kategóriában, de a rá következő évben már biztosan indulni fognak.

Azonban a Mercedes belépése a Formula E-be sok szurkoló számára elég keserédes hír, hiszen így a DTM-ben 2018 után már nem fog rajthoz állni a német alakulat.

„A motorsportban – mint minden egyéb területen – szeretnénk a prémium értéket képviselni, valamint új, innovatív projektekbe belevágni” – nyilatkozta a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff. „A Formula 1 és a Formula E pedig pontosan ezt hozza nekünk.”

„A Formula E olyan, mint egy izgalmas start-up vállalkozás: egy vadiúj formátumot kínál, a versenyzést egy erős eseménnyel ötvözi, mindemellett támogatja a jelen és a jövő technológiáit.”

„Az autópályákon is egyre több elektromos autót lehet látni, a Formula E pedig pont azt biztosítja a gyártóknak, hogy egy igen érdekes felületen még szélesebb közönséghez érjenek el – mindemellett egy olyan szériában vehetnek részt, amelynek futamai merőben különböznek a többi kategória versenyeitől.”

„Örülök, hogy sikerült a 2019/2020-as szezonra kitolni a belépésünket, mivel ez az idő lehetőséget ad nekünk arra, hogy jobban megismerjük magát a kategóriát és megfelelően felkészülhessünk.”

A DTM-ből való kilépést Wolff így kommentálta: „Habár a DTM-ből való kilépés mindannyiunk számára nehéz, azonban azon leszünk, hogy kihozzuk ebből az időszakból a maximumot és annyi bajnoki címet szerezzünk, amennyit csak lehet. Ezzel nem csak magunknak, hanem a szurkolóknak is tartozunk.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top