Farkas Dávid: Olyan ez mint egy nagy család!

Interjú Dáviddal az október 18-i Kecelringi Pintér Kupa előtt.

Interjú Dáviddal az október 18-i Kecelringi Pintér Kupa előtt.

Mi a véleményed a Keceli pályáról rendezésről, hangulatról?
– Véleményem szerint Kecelen a legjobb a pálya minősége, itt van a legjobban karbantartva az amatőr szakágon belül. Idéntől teljes mértékben keceli rendezőség van, kezdeti nehézségek voltak, de már jól működik minden. Olyan ez mint egy nagy család!

Mesélnél az addigi versenyzői pályafutásodról?
– Tavaly szeptember 28.-án volt az első versenyem Dömsödön, ott harmadik lettem, utána jött Kecel majd Decemberben mikuláskupa Dunaföldvár, idén 3 versenyen indultam kecelen, idő hiány miatt vidékre nem tudtam menni.

Már indultál ezen a pályán. akkor hogy tetszett, milyen eredménnyel zártad a versenyt?
– Tudomásom szerint most ovál pálya lesz amin még nem mentünk, két hosszú egyenes két gyors nagy íves kanyarral egy dobbantóval. Nagy kihívás lesz 120 feletti tempót fogunk autózni, negyedik helyezéseket szereztem idén.

Milyen eredményt vársz magadtól?
– Célom a dobogón állni, ezért harcolni fogok, de enyém a leggyengébb autó a mezőnyben, 65 lóerő körül a többiek 100 lóerő körüli autóval versenyeznek.
Egy év végi összetettben való 3. helyezett valamint az utolsó versenyen lévő 3. helyezéssel megelégszem.

Az autocross-t mint szakágat kinek és miért is ajánlod?
– Mindenkinek aki szeret bütykölni hétvégén és éjszaka, valamint szereti a kihívásokat és van kitartása, ez nálam például nem kimondottan függ a helyezéstől, az élmény megvan akkor is ha valaki a 3.-4. helyért küzd, ha az sportszerű!

Támogatóid?
– Javarészt magam szerelem az autót, ha valamiben segítségre van szükségem akkor Herczeg Csaba és Hohn Ádám segít ki, ha alkatrészre van szükségem akkor KECELI FARKAS AUTOBONTÓ, amit családi vállalkozásban működtetünk, gumikérdésben pedig a DIOS-GUMI KFT. segít!

Szurkoljunk közösen Farkas Dávidnak az október 18-án a Kecelringen megrendezendő Pintér Kupa V. fordulóján!

– Hajósi Miklós –
www.hajoka.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top