Keresés
Close this search box.

Füge Chris: A Pole pozícióból rajtolhattam!

Interjú Füge Krisztiánnal, a Szlovákia Ringi Autós Gyorsasági versenye után.

Interjú Füge Krisztiánnal, a Szlovákia Ringi Autós Gyorsasági versenye után.

Tartalmas versenyhétvége után vagy csapatoddal a CarColor Motorsporttal.

Pole pozícióból rajtolhattál, értékes hatodik helyet is szereztél. Voltak csaták és ütközés, és egy nyolcadik helyed.

Mesélnél erről a kalandos hétvégédről?
– A hétvége mint szokott három napból állt: péntek, szombat és vasárnap.
Pénteken többször is volt lehetőségünk felmenni a pályára, egész nap edzések voltak. Éltem is a lehetőséggel ám az utolsó félórás edzésre már elfáradtam így nem mentem fel.
Szombaton továbbá még két edzés volt és eleinte úgy volt hogy aznap már más nem lesz mégis betették az időmérőt késő délutánra.
Az egész hétvégén fülledt meleg volt, így örültem a változtatásnak…
Az edzéseken nem igazán sikerült elkapni a fonalat, így különösen is örömmel töltött el…
Nagyon erőteljes napsütés volt jellemző a hétvégén, így az időjárás se a mi javunkra játszott. Az időmérőn egy nyolcadik helyet sikerült szereznem. Az egész kvalifikációt nem mentem végég ugyanis nem lett volna értelme, mert a gumi is csak az első körökben volt jó, nagyon hamar elmelegedett.
Így vasárnap a nyolcadik helyről rajtoltam. A rajt jól sikerült és sikerült felhoznom magam a hatodik helyre, ám a verseny vége előtt egy-két körrel véletlenül meglöktem az előttem lévőt aki kigyorsítási szakaszon belefékezett és az egyik osztrák autó belém csapódott, ám mégis csak az osztrák versenyző esett ki. Mi csak pozíciót vesztettünk és végül nyolcadik helyen végeztem.
A második versenyen így a pole pozícióból rajtoltam. A rajt megint jól sikerült és igyekeztem tartani a pozíciómat. Az első kanyarba meglöktek hátulról és egy autó megelőzött. Aztán egy körig még tudtam tartani magam, de az egyik kanyarba rosszul helyezkedtem és sok pozíciót vesztettem, vissza kerültem a hatodik helyre, és végül itt is végeztem.

Mennyire vette ki az erőt belőled a nagy meleg?
– Elég fárasztó hétvége volt, leginkább a meleg miatt. Még szerencse hogy tudtam a verseny alatt inni, különben lehet hogy rosszul lettem volna.
Egész nap próbálta mindenki hűsíteni magát, mivel a meleg kibírhatatlan volt. Nem nagyon mentem napra inkább a sátor árnyékában hűsöltem ami nem igazán volt hűsölés.
Hátráltató tényező volt a meleg, ám sikerült figyelmen kívül hagyni a versenyen.

Miképp tudtad a gumikat ideális hőmérsékleten tartani és visszahűteni ha kellet?
– A gumik a második, harmadik körben már elmelegedtek főként a csaták miatt, ugyanis ilyenkor nem tudunk az ideális íven menni hogy legkevésbé erőltessük a gumikat.
A legjobb módszer az volt ha nem próbáltam támadni mivel az előttem lévő versenyző mindig közel volt, de több próbálkozás után rájöttem, hogy elég az utolsó három körbe megpróbálni támadni. Így letudtuk rázni a mögöttünk lévőket is.

Magyar Vöröskereszt Budapest, Budai Régió. Mesélnél erről a régóta tartó kapcsolatról? Miben is miként segíti a versenyzésedet?
– A kapcsolat már két-három éve tart. A vöröskereszt budai régió számára mindig matricákat raknak a kocsira, az éppen aktuális tevékenységekkel kapcsolatban. Illetve néhány programra kölcsön adjuk az utót amit kiállítanak néhány helyre.
A Budai régióval jó baráti kapcsolatot is ápolok ezért gyakran ellátogatnak a versenyeimre még külföldre is. Most is eljöttek és szurkoltak, hogy sikeres versenyem legyen.

Legközelebb hol szállsz harcba a sporttársak és az idő ellen?
– A következő verseny két hét múlva lesz a Salzburg ringen, ami egy izgalmas pálya.

Köszönjük a támogatóink segítségét: CarColor Kft., AC 2000 Járműfényezés, AC 2000 TRUCK RENTAL, Tokyo Restaurant, Magyar Vöröskereszt Budairégió, IMPA Contemporary Ideas, SBMO.HU.

Fotó: Murányi Gábor. SpeedLight Photo Agency

– Hajósi Miklós –
www.hajoka.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top