Keresés
Close this search box.
gatlin

A Királyok Városának bajnoka

Minden kétséget kizáróan, Justin Gatlin volt a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj legnagyobb sztárja. Az olimpiai és világbajnok amerikai sprinter zsinórban 23 nyert versennyel a háta mögött érkezett Fehérvárra.

 

Minden kétséget kizáróan, Justin Gatlin volt a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj legnagyobb sztárja. Az olimpiai és világbajnok amerikai sprinter zsinórban 23 nyert versennyel a háta mögött érkezett Fehérvárra.

Az atlétákat és a kilátogatókat is rekkenő hőség fogadta a Fehérvári Regionális Atlétikai Központban, ahol több, mint 40 ország versenyzője indult, köztük olimpiai, világ – és Európa-bajnokok, mégis volt valaki, aki a 40 fokban is képes volt libabőrössé tenni az embereket.
Ő nem más, mint a 33 éves, New York-i születésű Justin Gatlin, aki ebben az évben az amerikai válogatón 19, 57 alatt futotta a 200-at, illetve Dohában 9, 74-et repesztett 100-on, amivel vezeti is az idei világranglistát. Nagyszerű formáját mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy az elmúlt három évben senki nem tudott gyorsabb lenni nála.
Mindezek ellenére egy nagyon közvetlen embert ismerhetett meg benne a publikum, aki a versenyen kívül szívesen állt meg egy-egy fotó és autogram erejéig, a pályán viszont a show-é, az interjúké, na és persze a futásé volt a főszerep.

A viadal legnagyobb sztárját ünnepélyes megnyitó keretein belül mutatták be a közönségnek, akit a zsúfolásig telt lelátó egy emberként üdvözölt már csak abból az alkalomból is, hogy a www.all-athletics.com statisztikái alapján ő lett a 2014-es év legjobb atlétája.

A szervezők pedig ehhez méltó körítéssel szolgáltak, és a világ jelenlegi leggyorsabb emberét egy nyitható tetejű rubinvörös Mclaren-ben autóztatták körbe a lelátók előtt.

gatlin

Az autó, amiben Justin Gatlint körbevitték a nézők előtt.

A sprintkirály láthatóan jól érezte magát a bőrében, és dicsérte az időjárást, miközben a nézőtéren és a kommentátorállásokban bármit megadtak volna egy hűs szellőért.
Végül elérkezett a nap záró száma, melyben a toronymagas esélyes Gatlin úgy kapta el a rajtot, hogy majd felgyűrte maga mögött a rekortánt. A táv felénél azonban láthatóan visszáb vett a tempóból, így 10,02-es idővel ugyan, mégis magabiztosan nyerte a Gyulai Memorial 100 méteres számát.
A futam után elmondta, hogy ha az idejével nem is, de a győzelemmel és a teljesítményével mindenképp elégedett.
Előzetesen is az volt a célja, hogy sérülés nélkül tudjon jó futamot produkálni, és tovább folytathassa felkészülését az idén augusztusban megrendezésre kerülő pekingi világbajnokságra, ahol összecsaphat legnagyobb riválisával, a jamaicai szupersztárral, Usain Bolt-tal.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top