Keresés
Close this search box.

Három dobogó, Fortuna velünk volt….

Igen Nagyon sikeres versenyen van túl a csapatunk. 

Papp Arnold
Vígh Racing Team
Formula Renault 2.0
Autós Gyorsasági verseny
Pannónia-ring. 2014.06.20-22.
Egy fergeteges hétvégén vagy túl a csapatoddal a Vígh Racing Team-mel.
Mind a három versenyen dobogón láthattunk, kétszer 3. helyen és egyszer a 2. helyen a Formula Renault kategóriában.
Mesélnél, hogy miként is jutottál fel háromszor is dobogóra?
Sziasztok!
Igen Nagyon sikeres versenyen van túl a csapatunk. Háromból háromszor sikerült megcsípni a dobogót, de nem volt könnyű dolgunk. Küzdelmes verseny volt mind a 3 verseny, de én így szeretem, ha van csata, van küzdés a kategóriában. Talán az első olyan hétvége volt, ahol az összes kategóriatársnak ugyanannyi esélye volt a jó eredményre nem volt közöttünk különbség, ami meg is látszott az izgalmas versenyekben. Az első futamon sajnos az elején még mindig apró hajtás problémával küzdöttem, emiatt 3 körben sajnos sikerült egy picit kicsúsznom. Szerencsére vissza tudtam jönni, és onnantól kezdve eltűnt a problémám. Elkezdtem sietni, hátha utolérek valakit Szerencsénkre a 3. illetve a 4. helyen lévő pilóta miközben egymással küzdött, a vége előtt 4 perccel sikerült őket utolérnem és meg is előznöm, így egy hiba után sikerült fordítani és megszerezni életem 2. formulaautós kupáját.

A 2. futam igazából az első kör után eldőlt, az első három helyen körülbelül egy tempót tudott mindenki autózni és bevonatoztunk a célba, ismét sikerült egy 3. helyet megcsípni, aminek nagyon örültem, hiszen tudtam a versenytempónk megvan!
A harmadik futamra, az időmérőt beáldoztuk a futam miatt, így a legtöbbet futott gumival mentem ki. Sajnos jó időt nem lehetett vele futni, de legalább egy kicsit kicsúszkáltam magam vele, kiderült ezzel is tudok keresztbe menni. Utolsó helyet szereztük meg a Renault kupába, de tudtam nem az időmérőn osztják a pontokat, hanem a versenyen. A rajtban sikerült beragadni, így az első kanyarban az abszolút utolsóhelyen fordultam. Szerencsére már az első körben sikerült több pozíciót javítani, illetve a 2. körben is előztem, és elkezdhettem a felzárkózást az első két helyen autózó kategóriatársra. 2-3 körön belül sikerül utolérnem Eszenyi Lászlót, a kategória legrutinosabb pilótáját. Meglátszódott a rutinja, nagyon jól védekezett ellenem. Próbáltam nyomást helyezni rá, hátha bele tudom kergetni egy esetleges hibába, de 15 percen keresztül hibátlanul védekezett. Közben az Osztrák Oliver Ofner utolért minket, így megnehezítve a dolgom, előre fele támadni hátra fele védekezésre kényszerültem. Nagyon nehéz volt abszolválni, de talán ennek köszönhetően, egy kanyarban megingott az előttem haladó és azt sikerült azonnal kihasználnom. Ezzel feljöttem a kategória 2. helyre. Innentől kezdve a menekülés volt az egyetlen út, és végül sikerült megtartanom a 2. helyet. Óriási csatában végül mind a három futamon sikerült felállni. Hihetetlen boldog voltam, és büszke a csapatomra, hogy ilyen kiváló autót sikerült összehozni a végére.

Legközelebb hol láthatnak téged és a csapatot?
– Legközelebb, a formulaautóval augusztus 22-én Slovakiaring-en lesz futamunk. Addig az autó átesik egy revízión, mindent átnézünk, hiszen ebben a 2 hónapban lesz idő rá.
Szeretném, ha a másik gépsárkányt (LADA) is letudnánk porolni, és egy kicsit eltudnánk menni, szórakozni vele, de ez még nem eldöntött. Reméljük, összejön ebben a két hónapban, jó lenne.
Köszönet a Vígh Racing Teamnak és Fekete Lacinak a segítségért!
– Hajói Miklós –
www.hajoka.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top