Keresés
Close this search box.

Jókor jött győzelem

Kifizetődött a Varga Racing Team konzervatív stratégiája Etyeken, a Nyílt Országos Terep-rallye Bajnokság idei hatodik futamán, amely egyben az Adrenalin Sprint Kupa második fordulója is volt.

Kifizetődött a Varga Racing Team konzervatív stratégiája Etyeken, a Nyílt Országos Terep-rallye Bajnokság idei hatodik futamán, amely egyben az Adrenalin Sprint Kupa második fordulója is volt.

 Varga Imre és Szegedi Ferenc győzelmet ünnepelhetett, ráadásul a sikernek köszönhetően listavezetőként várhatják az évadzáró összecsapást.

A Nissan-páros az etyeki rangadó előtt 7 ponttal volt lemaradva Fodor Imrétől, a győzelemnek köszönhetően ezt sikerült 1 pontnyi előnyre váltani. A páros taktikája az évad korábbi futamaihoz hasonlóan a higgadtságra épült és ezúttal maximálisan bevált: míg az ellenfelek közül többen is buktak és technikai, valamint egyéb malőrökkel bajlódtak, addig a Varga – Szegedi egységnek problémáktól mentes versenye volt, a hat szelektíven végig egyenletes tempót futottak és a nap végén idei legnagyobb sikerükre locsolhatták a pezsgőt.

„Nem tagadom, nagyon boldog vagyok” – mondta a futam után a pilóta, Varga Imre. „Elég régen volt, amikor utoljára sikerült abszolút győzelmet aratni, annak idején, Üllőn a legendás Gál Babát sikerült legyőzni. Most nagyon jól jött ki a lépés, ráadásul a bajnokság szempontjából a lehető legjobbkor. Élveztük a versenyt, a hajsza közben is sikerült megőrizni a hidegvérünket és a srácoknak köszönhetően az autó is végig kifogástalanul működött. Köszönjük támogatóinknak, hogy mellettünk állnak, nélkülük aligha jutottunk volna el idáig.”

Szegedi Ferenc hozzátette: „Talán nem alaptalanul érzem úgy, hogy kijárt már nekünk egy győzelem. Egész évben keményen dolgoztunk, és nem hibáztunk. Személy szerint nekem ez az első győzelmem. Második sokszor voltam már, de valami mindig hiányzott és most végre sikerült, így különösen élveztem az öröm pillanatait. Egy futam, a legfontosabb megmérettetés még hátravan, nagyon készülünk és reméljük a legjobbakat.”

A Nyílt Országos Terep-rallye Bajnokság, valamint az Adrenalin Sprint Kupa sorozat zárófutamára november 16-án kerül sor, Domonyvölgy térségében.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top