Keresés
Close this search box.

Magyar János az FIA Közép-európai Zóna Bajnokság győztese

blank

Magyar János 2017 után újra az FIA Közép-európai Zóna Bajnokság győztese lett. A többszörös formulaautós bajnok élete egyik legnehezebb szezonján van túl.

Hungaroring, Red Bull Ring, Slovakiaring és Brno. Magyar János tavaly egy technikai hiba miatt az egyik versenyen nem tudott célba érni. Ez meg is pecsételte a sorsát, és a bajnokság második helyén zárta az FIA Közép-európai Zóna Bajnokságot, így még nagyobb elszántsággal vágott neki az idei szezonnak. Az év első hétvégéjén a Hungaroringen kiderült, hogy Jani kategóriájába soroltak egy 2018-as versenyautót, amivel tavaly még az F3 Európa-bajnokságban versenyeztek. Az őrbottyáni versenyző nem lepődött meg, és mindenkinek meglepetést okozva felvette a harcot Paolo Brajnikkal és már az első versenyen megverte…

„Nagyon jó érzés újra bajnoknak lenni. Már a szezon kezdete óta Paolo Brajnikkal csatáztam. Minden pályán ezredek döntöttek a pole pozícióról, illetve a versenyben az első helyért küzdöttem ellene, majd ezt az egész szezon folyamán végig hoztam, és itt Brnóban sikerült ezt a bajnokságot megnyernem. Nagyon erős volt ez a szezon. Volt olyan verseny, ahol több, mint 30 fős mezőnnyel vágtunk neki a hétvégének. Új, erős autók is csatlakoztak idén a sorozathoz, azt sem tudtuk, hogy mire képesek, de felvettük a kesztyűt és megküzdöttünk velük. „– fogalmazott Magyar János.

A brnói hétvégével az FIA Közép-európai Zóna Bajnokság a végéhez ért, de az évnek még mindig nincs vége: Magyar János 2019-ben az FIA CEZ mellett az ESET V4 Cup-ban is részt vesz, aminek még van egy hétvégéje október 11-13 között a Hungaroringen.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top