Keresés
Close this search box.

Meglepetést hozott a második DTM futam

blank

Vasárnap ismét izgalmas futamot hozott a hazánkba látogató német túrakocsi bajnokság fő futama.

René Rast a második hungaroringi futam előtt is megszerezte a polepozíciót, ezzel a kvalifikációkat tekintve az Audi idén első teljes szezonját teljesítő versenyzője mindkétszer az élen végzett. A második helyet némi meglepetésre alig lemaradva a tavalyi bajnok BMW-s Wittmann szerezte meg, mögötte az Audi armadával, Ekströmmel, Müllerrel, Rockenfellerrerel és a szombaton kizárt Jamie Greennel.

A második rajt előtt nem sokkal kiderült, hogy az ötödik helyre kvalifikáló Mike Rockenfeller egy műszaki hiba miatt csak a bokszutcából tud rajtolni. A kialvó lámpákat Rast kiválóan kapta el, ellentétben Marco Wittmannal, azonban az adok-kapok nyertese Nico Müller volt, aki rendkívül hátulról zárkózott fel a második helyig. Wittmann a harmadik helyre sorolt be, őt Ekström, Green és rózsaszín Mercedesben Auer követte.

Eltérő taktikát láthattunk a boxkiállásban: az első kör végén „Rocky”, és a ZF-es Maxime Martin is bementek (szombaton ez sikert hozott Di Restának), majd a negyedikben Ekström, Duval és Mortara is. Az első körökben Wittmann és Green között alakult ki csata, mögöttük a Berger-rokon Auer, viszont elrontotta a kerékcserét.

A kerékcseréket négyen hagyták viszonylag későre Rast, Farfus, Engel és Müller. A tavalyi győztes Mattias Ekström a korai kiállásának köszönhetően az élre került. 

Miután mindenki megejtette a kötelező bokszkiállását, 10 mp-en belül volt a pontszerző boly: Ekström-Rast-Martin-Müller-Wittmann-Di Resta-Green-Glock-Wickens-Rockenfeller sorrendben.

Auert az ág is húzta, pár körrel a vége előtt műszaki hiba miatt ki kellett állnia, majd Green kapott vérszemet, két helyet is feljött!

További izgalmat hozott a végjáték az elejének: közel került egymáshoz a Ekström-Rast, mögöttük pedig a Martin-Müller páros is. Míg az elején helycsere törént, a két M maradt pozícióban, majd Green, Di Resta a befutók sorrendje. Auer kiesésével szűk lett az első pár hely: a visszatérő Rast egy ponttal megy előtte, majd Green 5 pontra, és a ralikrossz világbajnok Ekström sincs messze.

Képek

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top