Keresés
Close this search box.

Nem duzzogtunk, versenyt néztünk!

Hajósi Miklós a Vác rali után Lángi Attilával készített interjút…

Hajósi Miklós a Vác rali után Lángi Attilával készített interjút…

Egy rövidre sikeredett Vác rali vagyunk túl, ne menjünk a dolgok elejébe, inkább beszéljünk a prológról. A több ezer szurkoló tágra meredt szemekkel csodált meg benneteket. Új szponzort véltek felfedezni a Z4 oldalán, vagy csapatósra „nézőbarátira” sikeredett a prológ esetleg?

– Igen érdekes versenyen vagyunk túl, igazából semmi nem úgy sült el ahogy vártuk! A prológ igen jó móka volt, igyekeztünk kiszolgálni azt a hihetetlen sok nézőt aki kilátogatott a laktanyába, ezt szerintem viszonylag jól oldottuk meg. Gyorsan mentünk de azért ahol lehetett hagytuk hogy a ribancunk rázza azt a formás popóját. Igazándiból egy necces helyet találtam az egész pályán, ami ráadásul úgy volt felírva is hogy bal 6 parádé, de mindkét körben sikerült a Csimpi térdét rángatnom a kézifék helyett, úgyhogy ott sokat vesztettünk a látványosságunkból! Összességében azonban jónak mondanám a prológ teljesítményünket! Reméljük a nézőknek is tetszett! Amúgy emlékeim szerint először látott minket az egész csapatunk élőben!Ez még külön töltéssel látta el a menetelésünket!

Pályabejáráskor melyik szakasz fogott meg benneteket és miért a legjobban? Tudom, hogy az egyiken kisvendéglő is volt.

– Pályabejárásunk nagyon jó hangulatú volt, nem igazán tudnék választani a két pálya közül kedvencet, de ha muszáj dönteni akkor talán Nagymaros-Márianosztra irányba billenne a mérleg nyelve! Az említett kisvendéglő pedig akkor még nem játszott szerepet az életünkben.

Ha már kisvendéglő, hogy ízlett a szőke démon által felszolgált „rally menü”? Illetve, hogy is keveredtetek oda a dombtetőn lévő korábban a jobb oldalával megpöncintett lassítónál lévő kiskantinhoz?

– Aztán korán reggel minden összeomlott. Elrajtoltunk hideg gumikkal, és bár megígértettem magammal hogy megpróbálom „normálisan” venni a visszafordítókat, a kocsi még mindig prológhangulatban volt, és csúnyán keresztülhúzta a számításunkat, aminek a nézők biztos örültek! Aztán megérkeztünk a rossz részre és próbáltuk nagyon óvatosan végiggurulni azt a részt, ennek ellenére valahol úgy megütöttük a jobb hátulját hogy az egész éves nyüstölés után letört a jobb hátsó lengőkarunkról a gólyalábunk, a kerékre ráült a doblemez, így a bal első kerekünkön megszűnt a terhelés és így se a gyorsítás, se a lassítás nem volt olyan kakas, mint ahogy kellett volna! Mi azt hittük defektünk van, úgyhogy csökkentett módban még lejöttünk a gyorsról, de a beíró után rá kellett jönnünk hogy ebből menetlevél leadás lesz! Innentől átminősítettük magunkat a csapattal együtt szurkolóvá és elindultunk a pályán felfelé! Ekkor fedeztük fel magunk számára a kisvendéglőt ahol a szőke démon néni szolgálta fel az utóbbi évek legehetetlenebb ebédjét! Aztán kaja után elindultunk szurkolni a versenyzőknek. Igazándiból egy-egy hely hangulata nagyban függ a nézők lelkesedésétől, mert egy igazi szurkolócsapat igencsak felpörgeti a pilótákat! Szinte kivétel nélkül odasarkantyúztak a lovaiknak mikor megláttak minket! Ezt azért jól jegyezze meg mindenki aki legközelebb rallyra látogat! Mindig mondtam hogy nézők nélkül ez sz@rt sem ér, de most igazán megbizonyosodhattam abban hogy ez mennyire így van!

Versenyt néző szemmel, miként élted meg és nézted a sporttársak vezetési technikáját?

– Nézőként a tökéletesség unalmasabbnak tűnt, viszont nagyon látszott, hogy mennyivel gyorsabb pontosan autózni! Ahogy nőttek a rajtszámok úgy lett látványosabb, de látványosan lassabb is a futam! Amúgy nagyon jó, hogy nem duzzogva hazajöttünk, hanem megnéztük élőben barátainkat, sporttársainkat!
Legközelebb hol találkozunk veletek, milyen versenyen?

– Legközelebb Budapest rallyn állunk rajthoz, de innen is üzenem ennek a makrancos hölgynek hogy kezd elfogyni a türelmem! Ha nem fejezi be amit csinál, és nem hozza azt a megbízhatóságot ami elvárható tőle, akkor tényleg kapni fog egy nagy seggberugást! Vagy odakoccintom egy fához hogy tudja komolyan gondolom! Viccet félretéve nincs soha nagy baj, de tényleg jó lenne már egy hibanélkülit kocsizni! Mi is a jövő èvre készülünk már de ez nem azt jelenti hogy bánnánk ha méltó helyen végeznénk legalább egyszer. Hiába futunk jó időket ha utána minden elveszik amit addig összekapartunk! Úgyhogy Lángi-Toma-Z4M hajrá! Az év 2 legfontosabb versenyén megmutatni hogy nem véletlen a bizalom irányunkba!!!

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top