Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (ART Grand Prix / FIA Formula 2 Media Services)

Sirotkin visszatér egykori csapatához

Fotó: Facebook (ART Grand Prix / FIA Formula 2 Media Services)

Sergey Sirotkin a Forma 2-ben induló ART Grand Prix színeiben fog versenyezni a hétvégén. Az orosz Alexander Albont fogja helyettesíteni.

Albon idén debütált a kategóriában, miután tavaly a GP3-ban a második helyen végzett Charles Leclerc mögött, s jelenleg a hatodik helyen áll a Forma 2-ben annak köszönhetően, hogy eddig minden futamon sikerült számára a pontszerzés. Azonban az idei sikerszériáját egy baleset törte ketté, ugyanis Albon eltörte a kulcscsontját, miután a múlt heti edzésen leesett a kerékpárjáról – ezért nem tud volán mögé ülni Azerbajdzsánban.

A helyét a Renault Forma-1-es csapatának tesztpilótája, Sergey Sirotkin fogja átvenni, aki egyébként a múlt hétvégén debütált a Le Mans-i viadalon.

Sirotkin egyébként összesen két szezont húzott le a Forma-1 betétversenyében, a GP2-ben – 2015-ben és 2016-ban is a Formula 2 elődjében mérte össze a tudását a többi versenyzővel. Tavaly egyébként a francia ART csapat színeiben két győzelmet szerzett, ezzel pedig a bajnokság harmadik pozícióját is elcsípte.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top