Keresés
Close this search box.
suzuki

Szeretnél már 2015-ben profi autóversenyző lenni?

Volna kedved az idei évben a Formula Gloria 1400, a Renault Twingo CUP vagy a Swift Cup Europe márkakupasorozatban versenyezni?!
A SPORTIME Magazinnal ez is lehetséges!! Ehhez a SPORTIME-on keresztül a RaceStar a Te pályád!!

 

Volna kedved az idei évben a Formula Gloria 1400, a Renault Twingo CUP vagy a Swift Cup Europe márkakupasorozatban versenyezni?!
A SPORTIME Magazinnal ez is lehetséges!! Ehhez a SPORTIME-on keresztül a RaceStar a Te pályád!!

A SPORTIME Magazin is partnere a hét ország részvételével indult RaceStar elnevezésű nemzetközi tehetségkutató verseny sorozatnak. Az autósport utánpótlásnevelésében, kiemelkedő, különleges kezdeményezés Európa egyik legújabb versenypályájáról a Slovakiaringről indult. Egy igazán kézzelfogható, különleges lehetőségként azoknak a 14 és 24 év közötti fiataloknak akik már valamilyen szakágban belekóstoltak a gokart és autósportba, de azoknak is, akik eddig még csak álmodoztak ennek a varázslatos sportágnak a világáról!
2015-ben három fiatalember álma valóra válhat, hogy már idén egy-egy rangos, színvonalas versenysorozatban ülhetnek a volán mögé egy teljes szezon folyamán profi versenyzőként! Mindez most „csak” az akaraton, a tehetségen, az elszántságon és egy kis szerencsén múlik a RaceStar versenyzői számára!
A tehetségkutató sorozat magyarországi házigazdája és az egyik fődíj felajánlója a GFS Racing Team által szervezett Swift Cup Europe a hazai autósport legújabb nemzetközi FIA minősítéssel is rendelkező márkakupája. A tavalyi évben a Swift Cup Europe-al együtt életrehívott, nagy sikert aratott autósport tehetségkutató programunk a „Legyél Te a jövő Bajnoka” tapasztalatai alapján az idén is örömmel álltunk teljes mellszélességgel a nemzetközi RaceStar sorozat mellé!
Minden országból 25 fő nyerheti el a jogot, hogy április elején részt vehessen a RaceStar három napos nagy döntőjén.
Az elődöntőben egy jelképes regisztrációsi díj (20 Euro kb 6500Ft ) befizetését és a RaceStar hivatalos oldalán http://racestar.sk/hu/ beküldött online regisztrációt követően lehet harcba szállni az SBR Racing 3D-s versenyautó szimulátorain Budapesten és Székesfehérváron valamint a két budapesti és a programban résztvevő pécsi, győri és nyíregyházi gokartpályákon.

suzuki
A regisztrációs díj kiegyenlíthető a SPORTIME Magazin webshopjában is. Azok az indulók akik itt a webshopban és az SBR Racing valamelyik szimulátoránál fizetik be a regisztrációs díjat egy 1éves Sportime Magazin előfizetést is kapnak ajándékba a nevezés mellé!
Akik a regisztrációs díjat a Sportime webshopban fizették be természetesen a kvalifikációs futam(ok) teljesítésével szerencsét próbálhatnak a programban résztvevő gokart pályákon és az SBR Racing szimulátorain is az ottani díjazásoknak megfelelően.
Az indulók 2015 március 15.-ig tetszés szerinti számú kvalifikációs futamot teljesíthetnek melyekből minden helyszínen mindíg a leggyorsabb időket veszik figyelembe.
A kvalifikációs futamok állását folyamatosan követni lehet majd a RaceStar Magyar elérhetőségein.
A szimulátoros selejtezőkből a 3 legjobb időt teljesítő a gokartos kvalifikációból a 22 legjobb versenyző juthat be a Slovakiaring-en sorra kerülő három napos nagy döntőbe.
A döntőbe jutott versenyzők számára még van egy plusz 150.- Euro-s (kb. 45-48ezer Ft) nevezési díj, mely tartalmazza a három napos szállást és étkezést is, viszont ezért már igen komoly autósport élményekben lehet majd részük a Slovakiaring-i hétvégén.
A 7 európai országból származó 175 versenyző mindent eldöntő hétvégéje regisztrációval kezdődik, majd ezután egy fizikai felmérő teszt és egy angol nyelvű interjú következik egy profi stáb kamerája előtt. A döntő második napján a finálén a döntősök SODI RT8 wint 9 HP gokartokkal versenyeznek majd a Karting Circuit pályán Dunaszerdahelyen.
Az ötven legjobb versenyző továbbjut a harmadik és egyben legutolsó napi fináléhoz, az első és a második nap eredmenyei alapján valamit a fizikai felmérés, tudás és gyorsasági tesztek összességének figyelembe vételével. Az utolsó selejtezőre egy vezetéstechnikai központban a Driving Academy-ben a Slovakiaring mellett kerül sor, egy manuális sebességváltós versenyautóval. Innen a 25 legjobb versenyző folytathatja a versenyt a délutáni Szuper döntőben Formula Gloria 1400 versenyautókkal a Slovakiaringen a nagy versenypályán.
A három leggyorsabb versenyző már az idei szezonra igazán különleges lehetőséget nyer!
– 1. díj: versenyszezon 2015-ben a Formula Gloria 1400 sorozatban.
– 2. díj: versenyszezon 2015-ben Swift Cup Europe márkakupasorozatban.
– 3. díj: versenyszezon 2015-ben a Renault Twingo CUP-ban
A RaceStar program minden országában egy hasonló sorozatokban indult fiatal, már sikeres versenyző lesz a tehetségkutató program hivatalos arca. Hazánkban az FIA Truck Race Európa Bajnokság történetének legfiatalabb, többszörös futamgyőztese Major Benedek lehet az egyik példaképe az indulóknak akivel a tervek szerint néhány kvalifikációs helyszínen akár Te is összemérheted majd tudásodat!

major benedek

Ragadd meg Te is a lehetőséget, legyél igazi SZTÁRVERSENYZŐ még az idei versenyszezonban!

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top