Keresés
Close this search box.

Visszavágyunk Pécsre!

Félig-meddig sikerült teljesítenie Kiss Viktornak a 47. Mecsek Rallyera kitűzött céljait.

Félig-meddig sikerült teljesítenie Kiss Viktornak a 47. Mecsek Rallyera kitűzött céljait.

Habár a Mitsubishi Lancer Evo IX R4-ben fellépő műszaki hiba meggátolta a Maxx Race Team versenyzőjét a futam abszolválásában, élményekkel bőven gazdagodott. Viktor ugyanis már alig várja, hogy újra rajthoz állhasson a rallyfészeknek számító Pécs városában.

Kiss Viktor: Amennyire nem vártam, féltem a Mecsek Rallyetól, annál jobban sikerült a versenyhétvége. Kicsit tartottam az éjszakai illetve a 28 kilométeres gyorsasági szakasztól, de mégis elégedettek voltunk a teljesítésük után. Nagyon élveztem a futam minden egyes pillanatát – bár az esti gyorsok még mindig nem tartoznak a kedvenceim közé –, és még az időeredményeket nézve is elég jókat autóztunk. Iszonyatosan elfáradtunk, de ezt egy cseppet sem bánjuk, hiszen ez az igazi rally, amikor ilyen sokat kell menni. Az egyetlen szívfájdalmunk, hogy az utolsó kör előtt le kellett adnunk a menetlevelet, mivel műszaki hiba miatt nem tudtuk tovább folytatni a küzdelmeket.
Látszik, hogy Pécs még mindig rallyfészeknek számít Magyarországon. Nagyon sokan voltak kinn a pálya szélén – a mai látogatottsági szinthez viszonyítva – és rengeteg érdeklődőt vonzott a Széchenyi téri rajt- és céldobogós ceremónia is. Öröm volt ilyen hangulatban autózni, amit tovább fokozott a gyönyörű, festői környezet. Ha nem is sikerült abszolválni a 47. Mecsek Rallyet, azt mindenesetre elértük, hogy már visszavágyom ide, s alig várom, hogy jövőre újra rajthoz állhassak Pécsett.

Percze Nándor: Akárcsak Viktornak, nekem sem tartoznak a kedvenceim közé a sötétben teljesítendő gyorsasági szakaszok. Annyi előnyöm viszont volt, hogy míg nekem ismerősök voltak a pályák, addig a pilótámnak nem annyira. Egy Mecsek Rallye az Mecsek Rallye. Nagyon jók voltak a pályák, élveztük rajtuk a menetelést, bár az eredményeket nézve még tudnánk fejlődni. Az autó képes is erre, csak belőlünk hiányzik a bátorság és a tapasztalat. Csak a végét sajnálom, hogy így alakult: egy párszáz forintos alkatrész adta meg magát, ami miatt nem tudtuk tovább folytatni a versenyt.
Ezúton is szeretnék gratulálni Kazár Miklósnak és Szőke Tamásnak a bajnoki címükhöz! Le a kalappal az élmezőnyben végző pilóták előtt – olyan tempót diktálni, ami fantasztikus és egyben megközelíthetetlen is volt.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top