Keresés
Close this search box.

Bronzot érő futamok az FRT-n.

Beszélgetés, Turák László autóversenyzővel.

Turák László
Opel Tigra
2014.08.09
FRT Kiskunlacháza.
Beszélgetés, Turák László autóversenyzővel.
Hétvégén, egy FRT futamon vettél részt a Vígh Racing Team-mal, egy Opel Tigra versenyautóval Kiskunlacházán.
– Így van, ez volt a negyedik versenyem a Mogul-Vígh Racing Team-mal és a Nivo Motorsporttal ebben a kupasorozatban, a csapatnak hála most először indulhattam a Tigrával, ezelőtt pedig egy kupás Opel Astrával versenyezhettem.
Két szabadedzésre volt lehetőséged a négy mért kör előtt. Mennyire és mire volt ez elég számodra?
– Az autó is új volt és a pályát is tanulni kellett, de összeálltak a dolgok a mért körökig. Jól ment az autó, gyors és kezelhető is volt, a csapat jól felkészítette, úgy érzem sikerült megszokni a végére.
Következett a négy mért futam, és a nap is jól kinézett rátok. Hogy alakultak a futamaid?
– Sajnos gumiproblémánk volt és előre csak utcai gumikat tudtunk feltenni, hibáim is voltak, ezek a dolgok miatt elég sokat vesztettem, de egyre jobb köröket tudtam futni, és a végére összejött a dobogó harmadik helye. Úgy érzem, hogy van még sok, amiben fejlődni tudok, úgy hogy alig várom következő futamot.
Ha lehetne mi az, amit másképp tennél?
– Ha lehetne, éjjel-nappal csak a versenyekre készülnék, viszont ami a következő versenyre lehetséges, hogy jobban kipihenem magam, mint most.
Legközelebb, hol, milyen versenyen indulsz?
– A következő versenyem Augusztus 21-24-ig Győrben lesz a KEFO Motorsporttal a Formula Student versenysorozatban indulok, ezután pedig Szeptember 6.-án ismét visszaülök a Tigrába, az FRT sorozatban Kiskunlacházán.

– Hajósi Miklós –
www.hajoka.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top