Keresés
Close this search box.

Dobogók és bukások a Pannóniaringen

Sajtóközlemény – H-Moto Team, Pannóniaring, Vasárnap, 2014.05.25. 

 

Mozgalmas, pozitív és negatív történésekben egyaránt gazdag versenyt zárt a Pannóniaringen, az Alpok-Adria Bajnokság, valamint az IMRC és a Magyar Nyílt Gyorsasági-motoros Bajnokság idei második fordulóján a H-Moto Team alakulata. Kovács Bálint és Győrfi Alen révén összesen négy dobogós helyezést gyűjtöttek, de emellé vasárnap sajnos két kisebb bukás is társult.

A csapat legifjabb reménysége, a 12 éves Kovács Bálint összességében folytatta a korábban a Slovakiaringen és az olaszországi Adria Raceway-en megkezdett remek szereplését a 125SP kategóriában. Bálint vasárnap az első futamot az Alpok-Adria értékelésében a 2. helyen zárta, csak 31 éves olasz vetélytársa, a sorozat címvédője, Danilo Digiorgio tudott előtte végezni. Ez egyben azt is jelentette, hogy Bálint a magyar bajnokság értékelését tekintve a dobogó legfelső fokán ünnepelhetett!

Öröme a nap végén mégsem volt teljes, a második futamon ugyanis már az első körben bukott, egy olyan helyen, ahol egy hupli többeket is megtréfált a hétvége során, sajnos őt is. A győzelem mellé tehát egy nullázás társult, ám összesítésben a 12 éves pilóta így is a 2. helyet foglalja el két versenyhétvége után, mind az Alpok-Adria, mind az IMRC és a magyar bajnokság pontversenyében.

Felemás érzésekkel zárta a pannóniaringi versenyt a korábbi 125-ös Európa-bajnok Győrfi Alen is, aki mindkét nap futamát az Alpok-Adria 9., illetve az IMRC és a magyar bajnokság 3. helyén zárta a Superstock 600-ban, új, most bejáratott versenygépével. Bár a magyar értékelésben mindkétszer dobogóra állhatott, ez cseppet sem vigasztalta, hiszen előzetesen a futamgyőzelmeket célozta meg. Legközelebb július 20-án, Mostban javíthat.

A H-Moto legelégedettebb versenyzője vasárnap este kétségkívül Csányi Gergő volt. A 19 éves motoros tavaly még a 125GP géposztályban versenyzett és lett második az Alpok-Adria összetettjében, míg idén már a Superstock 600-ban próbál szerencsét. A második versenyhétvégén máris két magyar bajnoki 5. helyet tudott felmutatni a 600-as Triumph nyergében, úgyhogy minden oka megvolt az örömre a nap végén.

A csapat hölgy tagja, Kis Viktória viszont idei eddigi legbalszerencsésebb versenyén van túl. Tegnapi 6. helye után Wiccát ma technikai problémák hátráltatták a futamon, és a fék meghibásodása miatt végül a kavicságyban landolt. Szerencsére ő és a motor is jól van, de a bajnoki pontok számát így most nem sikerült gyarapítani.

Kovács Bálint (125SP, 1. futam: IMRC: 1. hely, Alpok-Adria: 2. hely; 2. futam: kiesett)
„Az első futamom nagyon jól sikerült, a második viszont nem, ezért most kicsit vegyesek az érzések. Az első futamban a 3. helyről rajtoltam, és ezt a pozíciómat a 2. körig tudtam is tartani, utána viszont a mögöttem levő srác megelőzött. Körülbelül 5 körig ment előttem, de végül az egyik kigyorsításon sikerült visszaelőznöm. Közben a horvát srác az élről kiesett, így az Alpok-Adriában a 2., a magyar bajnokságban az 1. helyen zártam a versenyt. Eddig minden jó volt, a második futamom viszont nagyon bosszantóan alakult. Mentem háromnegyed kört, és elestem. Volt egy úthiba, azon elment a motor eleje, és nem tudtam megfogni. Nem volt nagy bukás, én mentem is volna tovább egyből, de sajnos letört a kormánycsutka, így irányíthatatlanná vált a motor. Annyira szerencsére nem tört össze, és én sem! Sajnálom, mert az Alpok-Adria értékelésében a 2. helyen álltam, amikor az esés történt, a magyar bajnokságban pedig vezettem. De ez most így alakult, úgyhogy készülünk a következő versenyre, és három hét múlva Rijekában újult erővel támadunk.”

Győrfi Alen (Superstock 600, IMRC: 3. hely, Alpok-Adria: 9. hely)
„A tegnapi csalódást keltő nap után ma reggel kipróbáltunk egy másik beállítást, amivel a warm up-ot megnyertem. Utána akartunk még javítani a motoron, de sajnos a rossz irányba mentünk áll a beállításokkal, így a futamom most sem sikerült úgy, ahogy szerettem volna. Az Alpok-Adriában a 9., az IMRC-ben és a magyar bajnokságban a 3. lettem, ugyanúgy, mint tegnap. Negatív élményekkel utazunk hazafelé, innen kell most építkezni. Mindenképp el akarunk menni tesztelni, mert meg kell találni a megfelelő beállításokat, addig sok értelme nincs versenyre menni. Remélem, a következő versenynek már felkészültebben tudunk nekivágni és jobb eredménnyel zárjuk majd.”

Csányi Gergő (Superstock 600, IMRC: 5. hely)
„Mindkét futamot az 5. helyen sikerült zárnom ezen a hétvégén az IMRC-ben. A rajtot mindkétszer sikerült jól elkapnom, utána pedig nagy csatákat vívtam az előttem levőkkel. A motor és a beállítások nagyon jók lettek, gyorsultunk sokat, úgyhogy elégedetten zárjuk ezt a hétvégét. Úgy érzem, jó lesz a folytatás, ezért alig várom a következő versenyt.”

Kis Viktória (Superstock 600, kiesett)
„Nem igazán úgy alakult a mai nap, ahogy elterveztük. A technikával sajnos nem tudtunk haladni, a futómű nem úgy működött, ahogy kellett volna. A versenyen, akivel pariba tudtam volna lenni, sajnos nem tudtam megfogni, mivel nem igazán tudtam kanyarodni az első teleszkópok miatt, nem úgy fordult a motor, ahogy szerettem volna. Küzdős volt nagyon. Majd éreztem, hogy a fékkel is baj lesz, mivel féktávon folyton tovább „csúsztam” a kelleténél. A 9. körben teljesen el is ment a fékem, amiből bukás is lett a célegyenes végén. Nekem nem lett semmi bajom, szerencsére a motornak sem. Sajnálom, hogy így alakult, a következő hetekben azon leszünk, hogy kijavítsuk a hibákat, és felkészítsük a motort a következő versenyre.”

Borbás Bálint

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

dsc 2644
Futás
Sportime

Csere Gáspár megvédte címét a Generali Night Runon

Budapest szívében rendezték meg – immáron 8. alkalommal – a Generali Night Run Budapestet. A Várkert bazárban felállított versenyközpont idén is különleges élmény nyújtott a résztvevőknek. Az amatőr futóktól kezdve, egészen a bevállalósabb félmaratoni távot futókig, mindenki élvezhette az éjszaka, gyönyörűen kivilágított Duna part szépségeit. A Parlamenttől kezdve, az Erzsébet híd, Lánchíd és nem utolsó sorban a Budai vár látványa nyújtott lehengerlő élményt.

Tovább olvasom »
Scroll to Top