Keresés
Close this search box.

Hármas magyar siker a Swift Cup Europe versenyen

Rendkívüli meglepetést hozott a Swift Cup Europe sorozat vasárnapi fordulója. A szombati esős versenyen az osztrákok taroltak, de vasárnap már a magyar srácok követelték maguknak a trónt. Ráadásul nem is akár milyen módon…

Swift Cup Europe vasárnapi futamán – a szombati eredmények alapján az első nyolc helyezett – fordított rajtsorrendben állt fel a rajtrácsra. Az élről Bernula István (H) indulhatott Thomas Berger (A) és Benyó Máté (H) elöl.
A rajt legjobban Benyónak sikerült, akik egy merész húzással szinte körbe autózta az osztrák Bergert, és a célegyenes végén már Bernulát támadta. Berger leszakadt tőlük és az első kör végére már magára húzta Kevin Friesachert és Hans Egger-Richtert.
Benyó hat körön keresztül üldözte Bernulát, és a hetedik körben sikerült átvennie a vezetést. Közben a 12. helyről rajtoló Csik János felzárkózott a negyedik helyre. Nyomában – a 14. helyről rajtoló – Balogh Bencével folyamatosan támadták Bernulát. Bernula és Benyó gumija elkezdett elmelegedni, így Csik számára megnyílt a lehetőség, hogy előbb Bernulát, majd Benyót megelőzve a 12. körben átvegye a vezetést. Ami Csiknak sikerült, az Baloghnak már nem és Bernula Balogh támadásait visszaverte.

Remek rajtot vett György Gábor is, aki a 13. helyről rajtolva az első kör végére a 11., majd a 3.körben már a 10. helyen autózott. Csik Jánost követve lépdelt át a mezőnyön és a verseny végén, a nyolcadik helyen intette le a kockás zászló.
A kilencedik helyről induló Keszthelyi Vivien számára a verseny a hatodik körben befejeződött, miután fékprobléma miatt levágta a sikánt. A versenybírák boxutca áthajtásos büntetésre ítélték, de a boxba beérve a csapat kiintette, így a futamot feladni kényszerült.
Hasonlóan – technikai hiba miatt – kiállásra kényszerült Havellant Stefánia is, akinek szintén fékproblémái adódtak.

Az 1,3-asok kategóriájában Ferderic Over indulhatott az élről, és a verseny végéig sikerült megőriznie kategória elsőségét. Mészáros Gábornak nem sikerült a rajt, és pozíciót vesztett. Bár a hátraesése a kategóriájában nem okozott hátrányt, de egyre nehezebben tudta tartani második helyét Füge Krisztiánnal szemben. A futóműve megsérült és autója irányítása egyre nehezebbé vált. Fügének sikerült megelőzni és a verseny végéig megőrizte második helyét.
Az Swift Cup Erupe összetett végeredménye:
1. Csik János (H)
2. Benyó Máté (H)
3. Bernula István (H)
4. Balogh Bence (H)
5. Cristoph Zellhofer (A)
6. Lukas Niedertscheider (A)
7. Kevin Friesacher (A)
8. György Gábor (H)
9. Lencse Zoltán (H)
10. Tobias Weichenberger (A)
11. Martin Zellhofer (A)
12. Hans Egger-Richter (A)
13. Thomas Berger (A)
14. Markus Hilberger (A)
15. Karl-Heinz Leitgeb (A)
16. Frederic Over (F)
17. Lukas Puchinger (A)
18. Fekete Balázs (H)
19. Füge Krisztián (H)
20. Mészáros Gábor (H)
21. Együd Gábor (H)
22. Miss János (H)
23. Mészáros Zoltán (H)
24. Madár Róbert (H)
25. Johannes Maderthaner

Swift Cup Europe Magyar Bajnokság 1,6 kategória
1. Csik János
2. Benyó Máté
3. Bernula István
4. Balogh Bence
5. György Gábor
6. Lencse Zoltán
7. Fekete Balázs
8. Együd Gábor

Swift Cup Europe Magyar Bajnokság 1,3 kategória
1. Frederic Over
2. Füge Krisztián
3. Mészáros Gábor
4. Miss János
5. Mészáros Zoltán
6. Madár Róbert
A sorozat következő állomása Szlovákia lesz, ahol a WTCC betétfutamaként szerepel. Május 9-11. Szlovákia Ring.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top