Keresés
Close this search box.

Kovács Zsombor a BNL Gokart Bajnokságon

blank

Hétvégén zajlott le a Benelux államokbeli gokart bajnokság második fordulója, ahol többek között, Kovács Zsombor, többszörös magyar bajnok gokart versenyző is kint járt.

blank

A népszerű bajnokságra, nem csak a környező országokból látogatnak ki a versenyzők egy nemzetközi versenysorozattá nőtte ki magát az utóbbi időkben. Az erős mezőny szombaton és vasárnap küzdött meg egymással. Zsombor, célja az volt, hogy az első tízben végezzen a versenyeken, ez egy elődöntőt kivéve sikerült is neki.

blank

Zsombor, így foglalta össze hétvégéjét:
„Az első naptól kezdve láttuk, hogy a sebességem meglesz, nagyon sokat fejlődtem az előző versenyemhez képest, amit itt tudtam kamatoztatni. Még mindig van mit fejlődni, de ezen leszek, hogy a hibáimat kijavítsam a következő versenyemre, ami a Pannónia ringen lesz három hét múlva.
    A szerencse nem volt az én oldalamon ezen a versenyen sem, de a célom sikerült elérnem, hiszen sikerült a döntőkön a top tízben végezni.
Szombaton az időmérőn nyerhettem volna, de sajnos az utolsó körben előznöm kellett ezért nem volt meg a megfelelő szélárnyékom, így kilencedik lettem. Az első futamon tízedikként, a másodikon pedig nyolcadikként értem célba.
Utolsó nap, az időmérőn levegős volt a fékem, ezért nem tudtam rendesen fékezni, csak lassítani, így eldobtam két tizedet, ami a tizenegyedik helyre volt elég. Az első futamon, a rajtot elrontottam a harmadik körben pedig kilöktek, ezáltal hét helyet veszítettem, ezután az előttem haladó pilóta kilökött egy másik versenyzőt, ott még négy-öt helyet veszítettem így kb. a huszadik helyről küzdöttem fel magam a tizennegyedikre.
A második futamon a tizennegyedik helyről rajtoltam és előttem volt egy rajtbaleset, amit csak a füvön tudtam kikerülni, így ott is veszítettem hat helyet és a huszadik helyről sikerült feljönnöm a kilencedik helyig, ami elég jónak mondható én meg vagyok elégedve ezzel az eredménnyel. Igaz, lehetett volna jobb is, ha a szerencse kicsit mellénk áll.”

Zsombor, következő versenye május utolsó hétvégéjén, a Pannónia ringen lesz. A Magyar bajnokság harmadik és a CEE zóna bajnokság második fordulóján indul itt.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top