Keresés
Close this search box.

Szabó Krisztián: A győzelem emlékével Belgiumba

Az előttünk álló hétvégén a belgiumi Mettetben található Circuit Jules Tacheny versenypályán, az FIA Ralikrossz Világbajknokság keretén belül rendezik meg a Super1600-as Ralikrossz Európa-bajnokság idei második fordulóját.

Szabó Krisztián a portugál nyitófutamon aratott győzelmének emlékével érkezik az újabb, számára ismeretlen helyszínre, de tudja, hogy a múlt minden sikere ma már csak történelem, és a Portugáliában elért bravúros győzelem nem garancia a hasonlóan eredményes folytatásra, ezért ő csak az előtte álló feladatra koncentrál.

„Van bennem egy egészséges drukk a belga Eb-futam előtt, mert a Portugáliában elért győzelemmel kicsit magasra tettem magamnak a lécet, és nyilván ennél sokkal rosszabbul a folytatásban sem szeretnénk szerepelni. Ugyanakkor ez nem teher számomra, hiszen tudom, hogy az első hétvégén messze túlteljesítettem a saját elvárásaimat. Ez egy pozitív dolog, amiből erőt kell merítenünk, és ugyanolyan keményen dolgozni tovább, ahogy eddig tettük” – mondta el Krisztián, aki tudja, a világ legerősebb Super1600-as mezőnyében kell hétvégéről hétvégére helytállnia a Volland Racing által felkészített Mk2-es Skoda Fabiájával, ezért hiba lenne ráülni babérjaira, és a külföldi vetélytársak nyomban ki is használnának ezt.

Az FIA Ralikrossz Európa-bajnokság sajátos pontozási rendszere folytán a magyar versenyző hiába nyerte meg a portugáliai nyitófordulót, a bajnoki tabellát mégsem ő vezeti jelenleg, mivel már az előfutamok összesített eredményei alapján is bajnoki pontokat osztanak, és ott ő még „csak” a 8. helyet foglalta el Montalegrében. Ezért arról is megkérdeztük: nem furcsa-e úgy nekivágni a következő versenynek, hogy tudja, ő nyerte a szezon eddigi egyetlen futamát, mégsem ő a bajnokság éllovasa?

„Nem, nem furcsa, mivel már a portugál verseny előtt is pontosan tisztában voltam vele, hogy az előfutamokban is jól kell teljesíteni ahhoz, hogy az összetettben elöl legyek. Belgiumban ezért nagyon oda is fogok figyelni erre, és szeretnék már az előfutamok során is végig az élmezőnyben autózni. Maximálisan elégedett lennék azzal, ha a végén a döntőt ezúttal mondjuk nem sikerülne megnyernem, mégis több ponttal zárnám ezt a hétvégét, mint az előzőt. Egyébként hihetetlenül szoros az állás az összetettben, Janis Baumanis egy ponttal vezet előttem és André Dubourg előtt, de utánunk is ketten jönnek mindössze két pont lemaradással. Arra számítok, hogy egész évben ilyen kiélezett lesz a küzdelem, ezért szeretnék minden versenyen stabilan teljesíteni és a döntőbe jutni” – fogalmazta meg a célokat a korábbi háromszoros autókrossz Európa-bajnok, aki új sportágában, a ralikrosszban az első magyar Eb-futamgyőzelmet szerezte.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top