Szabó Krisztián újult erővel támad Amerikában

Újra saját csapata, a Truck Race Team USA versenykamionjával, a 800 lóerős Volvo VNL670-es monstrummal lendül támadásba Szabó Krisztián az idén elindult amerikai ChampTruck World Series hatodik, Virginia International Racewayen rendezett fordulójának keretében. A cél: minél feljebb lépdelni a bajnoki tabellán.

A bajnokság legutóbbi, St. Louisban rendezett fordulója balszerencsésen alakult a magyar versenyző számára, akit a negyedik futamban hátulról kiforgatott az egyik versenyzőtársa, és ennek eredményekért csúnyán összetört a kamion eleje. A hétvége hátralevő két futamát így aztán már Mike Ryan sportszerű gesztusának hála, egy kölcsönkamionnal teljesítette Krisztián, aki ennek ellenére további két dobogós helyezéssel gyarapította serleggyűjteményét.

A legjobb, legkényelmesebb azonban mégiscsak a saját kamionnal versenyezni, amely kifejezetten köré lett megépítve, ezért örömteli hír, hogy a most hétvégi, virginiai versenyhétvégére a szervizcsapat – az Észak-Amerikai Volvo gyár segítségének is köszönhetően – teljesen száz százalékos állapotba hozta a 23-as rajtszámú monstrumot. A magyar pilóta így aztán újra teljesen tiszta lappal, és győzelmi esélyekkel indulhat harcba.

„Nagy-nagy köszönettel tartozom a csapatomnak, hogy újra versenykész állapotba hozták a kamiont, valamint az Észak-Amerikai Volvónak, akik alkatrészekkel segítettek minket” – kezdte futamelőzetes nyilatkozatát Szabó Krisztián. „Azt mondják, hogy a virginiai az egyik legkomolyabb pálya az USA-ban, és kicsit hosszabb, illetve több kanyarból áll, mint amiken eddig versenyeztünk, úgyhogy kíváncsian várom, milyen lesz menni rajta. A cél minél több pontot gyűjteni a többiekhez képest, és minél előkelőbb pozícióba kerülni a pontversenyben. Remélem, kicsit több szerencsénk lesz, mint múltkor, és újra egy nagyon eredményes hétvégét tudunk zárni” – tette hozzá a korábbi háromszoros autókrossz Európa-bajnok, aki idén a ChampTruck World Series mellett az FIA Ralikrossz Európa-bajnokság állandó élmenőjének is számít.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top