Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Haas F1 Team)

A Haas kinevelné a Ferrari fiatal tehetségeit

Fotó: Facebook (Haas F1 Team)

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner komolyan fontolóra vette, hogy lemásolja a Mercedes taktikáját. Azaz, amíg a német istálló a Manorba ülteti be a fiatal tehetségeit, addig az amerikai csapat tárt karokkal várná a Ferrari neveltjeit.

A Haas és a Ferrari között jelenleg elég erős technikai kötődés van. Például a csapat mexikói versenyzője, Esteban Gutiérrez a Ferraritól került hozzájuk, illetve a fejlesztőpilótájuk, Charles Leclerc is az olasz istálló kötelékébe tartozik.

A Haas hamarosan bejelentésre készül a 2017-es pilótafelállásukkal kapcsolatban, Steiner pedig ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a maranellói csapattal való kapcsolatukat még szorosabbra fűznék. „A Ferrari segített nekünk abban, hogy az idei szezonra megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb versenyzőket. Tavaly egy jó pilótára volt szükségünk, náluk volt egy ilyen Esteban személyében, szóval le is csaptunk rá.

A Ferrari az Ferrari. Nem akarnak olyan versenyzőt, aki még csak próbálgatja magát, nekik kész ‘termékre’ van szükségük. Szóval ha megkérnek minket arra, hogy egy, vagy két évig segítsünk valamelyik pilótájuk fejlődésében, akkor miért ne, viszont jelen pillanatban még nem folytatunk tárgyalásokat erről. Azonban ha a jövőben lesz egy jó pilótájuk, akkor beszélünk a Ferrarival, hiszen vagyunk annyira jó kapcsolatban egymással.

A helyzet a Manor és a Mercedes kapcsolatához lenne hasonló. Két pilótájuk is van a Manornál, Pascal és Esteban, ők pedig tudnak ezzel együtt fejlődni is, hiszen Mercedes motor van az autójukban” – nyilatkozta az olasz szakember, aki hozzátette, hogy ez egyelőre csak elképzelés, és még semmi konkrétumról nem egyeztettek.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top