Keresés
Close this search box.

A Williams nem vár Button döntésére

blank

A Williams csapatfőnök-helyettese, Claire Williams úgy nyilatkozott, hogy az istálló jövő évi felállását nem attól teszik függővé, hogy a jelenleg a McLarennél versenyző Jenson Button hogyan dönt a jövőjét illetően.

A Williams a 2016-os szezont a Valtteri Bottas-Felipe Massa felállással teljesíti, azonban megannyi spekuláció látott napvilágot arról, hogy jövőre Button visszatérhet egykori csapatához – a pletykák azután kaptak szárnyra, miután egy korábbi interjújában Claire Williams úgy nyilatkozott, hogy a brit pilóta egy vonzó opció lehet számukra.

Button szerződése a wokingi alakulattal a szezon végén jár le, és valószínűleg szeptember elejéig nem is fog döntés születni arra vonatkozóan, hogy 2017-ben a 36 éves pilóta, vagy a jelenleg teszt-, és tartalékpilótaként tevékenykedő Stoffel Vandoorne legyen Fernando Alonso csapattársa.

A Williams helyettes csapatfőnöke azonban azon a véleményen van, hogy nem függhet a jövő évük a McLaren és Button döntésétől. „A saját döntésünket fogjuk meghozni a következő pilótapárosunkat illetően, és nem fogunk azért a babérjainkon ülni, hogy Ron Dennis végre meghozza a döntését” – nyilatkozta Claire Williams a brit Press Association hírügynökségnek, majd hozzátette, hogy a tétlenül várakozás amúgy sem egyeztethető össze a csapat mentalitásával. „Kétségtelen, hogy ez egy remek történet lenne, azonban Jensonnek a számára legjobb döntést kell meghoznia, s nekünk is ugyanígy kell tennünk.

Tény, hogy a karrierjét nálunk kezdte, de Jensonnel kapcsolatban azt még fontosabb tudni, hogy ő egy remek versenyző, és még rengeteg harciasság van benne. Ő nem csak autóversenyzőként tehetséges, de nagyszerű személyiséggel is rendelkezik, és nekünk pont ilyen pilótára van szükségünk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az ő döntésétől függünk” – zárta gondolatait Claire Williams.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top