Keresés
Close this search box.
Copyright: Romain Grosjean / Haas F1 Team

Grosjean nem elégedett a guminyomással

Copyright: Romain Grosjean / Haas F1 Team

A Haas versenyzője, Romain Grosjean kritizálta a Pirelli Belga Nagydíjra szánt gumiválasztását – a francia az abroncsok légnyomását kifogásolta, s szerinte rendkívül „trükkösen” működnek.

A Pirelli az előző évi futamhoz képest 4 PSI-vel megemelte a minimális abroncsnyomást, így elöl 23.5 PSI, míg hátul 22 PSI a nyomás.

Habár Grosjean a nyolcadik lett a második szabadedzésen, ennek ellenére nem volt elégedett a nap végén. „Nem volt mindenki számára könnyű ez a nap. Nagyon trükkösen működnek az abroncsok. Nem vagyok elragadtatva a guminyomástól. Nehezíti a dolgunkat.

Délután a szuperlágyakon jobban teljesítettünk. Az autó ‘együttműködőbb’ volt, ami egyértelműen pozitív. Túl hosszú etapokat nem tudtunk tenni egy probléma miatt, de reméljük, hogy ez a futamra nem lesz negatív hatással. Holnap reggel még mindig lesz időnk felkészülni az időmérőre, és ki tudunk majd próbálni más beállításokat is. Általánosságban úgy gondolom, hogy megint a gumihasználatra fogjuk a legtöbb figyelmet fordítani.”

A francia pilóta csapattársa, Esteban Gutiérrez még mindig kergeti az első pontjait, s úgy tűnik, hogy ezúttal jó esélye lesz pontot érő helyen végezni, hiszen a mexikói a tizedik helyen végzett a második szabadedzésen. „Ma nehezek voltak a körülmények. Nem gyakori, hogy Spa-ban ilyen meleg van, mint most. A pálya is forró, így kicsit problémát okozott nekünk megtalálni a megfelelő beállításokat. Elvégeztünk egy pár tesztet, hogy jobban megértsünk egy-egy dolgot, szóval most már van egy világosabb irány arra vonatkozóan, hogy mire is kell majd összpontosítanunk.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top